Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Rakúšania zachránili desiatky ľudí z ďalšieho pekla, v Grécku im pomoci nebolo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

VIEDEŇ - Rakúska polícia dnes zachránila 42 ľudí, vrátane piatich žien a ôsmich detí, z chladiarenského nákladného vozidla neďaleko hraníc s Nemeckom. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Polícia v spolkovej krajine Horné Rakúsko oznámila, že migrantov našli dnes ráno na odpočívadle diaľnice A8 pri obci Aistersheim policajti, ktorí hľadajú vozidlá pašerákov a prevádzačov. Migranti sa nachádzali vo vnútri chladiarenského vozidla s fínskou poznávacou značkou, ktoré sa využíva na prepravu kvetov.

Polícia Horného Rakúska uviedla vo vyhlásení, že všetci migranti sú v dobrom zdravotnom stave a zatkla podozrivých pašerákov - dvoch Iračanov. Minulý mesiac sa našlo 71 mŕtvych ľudí vo vnútri chladiarenského auta s logom slovenskej firmy, zaparkovaného na kraji diaľnice vo východnom Rakúsku neďaleko SR. Polícia vyhlásila, že obete sa pravdepodobne udusili.

Po prevrátení lode na mori sa utopilo 28 migrantov

Až 28 migrantov, z nich polovica detí, sa dnes utopilo na mori pri gréckom ostrove Farmakonisi, keď sa prevrátila drevená pašerácka loď. Informovali o tom grécke úrady. Tragédia sa stala pred svitaním pri ostrove Farmakonisi v juhovýchodnej oblasti Egejského mora. Grécka pobrežná stráž dokázala zachrániť ďalších 68 pasažierov z tejto lode na mori a 30 ľuďom sa podarilo preplávať do bezpečia na spomínaný ostrov.

Hovorca pobrežnej stráže povedal, že štyri z utopených detí boli dojčatá a medzi ostatnými detskými obeťami bolo päť dievčat a päť chlapcov. Hovorca však nepoznal vek ani občianstvo obetí. Oblasť postihol silný vietor s rýchlosťou vyše 50 kilometrov za hodinu.

Viac o téme: UtečenciRakúsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu