Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Šokujúce obvinenie: Za smrť Bartošovej môže môj otec, tvrdí syn Rychtářa

Iveta Bartošová a Josef Rychtář. Podľa jeho syna nesie podiel na samovražde speváčky. Zobraziť galériu (2)
Iveta Bartošová a Josef Rychtář. Podľa jeho syna nesie podiel na samovražde speváčky. (Zdroj: Tv Prima)

PRAHA - Vdovec po Ivete Bartošovej (†48) Josef Rychtář (56) vystupuje pred verejnosťou ako trúchliaci a zdrvený partner. Jeho starší syn však na to má iný názor. Už deň po šokujúcej smrti speváčky tvrdil, že za jej samovraždu môže jeho otec. Aby toho nebolo málo, spomenul aj príčiny smrti a svojho rodiča nijako nešetril.

Josef Rychtář obviňuje zo smrti svojej manželky médiá, ale jeho starší syn Josef si myslí niečo iné. Pre časopis Semička sa zdôveril, že otec mohol tragédii predísť. "O smrti Ivety Bartošovej som sa dozvedel od jedného novinára. Neveril som mu, ale ihneď som volal bratovi, ktorý mi to potvrdil," povedal Rychtář mladší.

Aj keď správe o tragédii nechcel uveriť, po chvíli mu napadlo, že to až také nečakané nie je. "Už nejakú dobu som si hovoril, že sa blíži jej čas," povedal. Paradoxom je, že z Ivetinej smrti viní svojho otca, ktorého by si mal zastávať.

"Všetci sme mu hovorili, že by sa Iveta mala ísť liečiť. Aj napriek tomu, že sme sa príliš nestýkali, bol som niekoľkokrát svedkom toho, ako sa opitá váľala na zemi a museli sme ju zdvíhať zo zeme," spomína na okamihy, ktoré zažil so svojou nevlastnou matkou, no zároveň dodáva, že nad jej samovraždou vôbec neuvažoval. "Myslel som si, že skôr doplatí na zlyhanie alebo vyčerpanie organizmu," dodal Rychtářov syn.

Syn nemá na otcovo konanie jednoznačný názor. Na jednej strane ho obviňuje, na strane druhej ho zastáva. "On nie je zlý človek, ale teraz to bude mať ťažké. Dosť ľudí mu smrť Ivety Bartošovej bude vyčítať a budú mať svojím spôsobom pravdu," priznal a zároveň dodal: "Najviac mi je ale ľúto Artura, pretože ten bude trpieť najviac."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu