Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Z Bartošovej pohrebu úplná fraška: Indivíduá, teátro a ignorácia!

Neprítomnosť rodiny, farebné oblečenie, igelitky a prehnané manévre vdovca s dáždnikmi urobili z rozlúčky Ivety Bartošovej frašku. Zobraziť galériu (10)
Neprítomnosť rodiny, farebné oblečenie, igelitky a prehnané manévre vdovca s dáždnikmi urobili z rozlúčky Ivety Bartošovej frašku.

PRAHA - Takto to určite nechcela! Iveta Bartošová (†48) sa dočkala pietneho obradu až dva týždne po svojej smrti. Hlavnou príčinou odkladania pohrebu boli určite nezhody medzi vdovcom a rodinou zosnulej speváčky. Príbuzní nakoniec na rozlúčku organizovanú Josefom Rychtářom (56) ani nedorazili - odignorovali ju. Na poslednej ceste ju odprevádzali ľudia, ktorých poznala len krátko. Zo smútočných chvíľ sa stala fraška ale najmä vďaka nepochopiteľným krokom najatej ochranky a niektorým čudným indivíduám, ktoré dorazili pred krematórium.

Tí najdôležitejší ju odignorovali! Iveta Bartošová bola vyprevadená na svoju poslednú cestu 13 dní po svojej samovražde. Takmer do poslednej chvíle nebolo jasné, ako bude rozlúčka so speváčkou prebiehať. Josef Rychtář a rodina umelkyne totiž nevedeli nájsť spoločnú reč.

Vdovec nakoniec ustúpil od honosného pohrebu, no zrejme aj vzhľadom na jeho morbídnu medializáciu s ním Ivetina matka, súrodenci či syn radšej nechceli mať nič spoločné. Do Strašníc preto nedorazili. A rovnako si Bartošovej pamiatku neprišiel uctiť ani nikto z kolegov. Hoci za svoj život naspievala mnoho duetov, účinkovala aj v muzikáloch a spolupracovala s mnohými známymi tvárami, nikto z nich sa obradu nezúčastnil.

V šoubiznisovom prostredí ide naozaj o ojedinelý úkaz, aby niekomu tak talentovanému neprišiel dať zbohom naozaj nikto z jeho pracovného okolia. Na Ivetinom spomienkovom obrade sa tak nachádzali len blízki Josefa Rychtářa, s ktorým sa poznala iba posledné tri roky. Prísť však odmietol aj jeden zo synov bývalého ochrankára.„Nie som pozvaný, ale nešiel by som, aj keby som bol. Navyše som v práci,” informoval Josef mladší svojich kamarátov na sociálnej sieti. Celé zhromaždenie, ktoré sa dostalo na vdovcov zoznam povolených osôb, nakoniec tvorilo len 13 ľudí.

V spojení s lacnou rakvou vybratou Rychtářom ide naozaj o nedôstojný spôsob rozlúčky. Navyše, prehnané manévre ochranky by určite vyvolali smiech, keby nešlo o takú smutnú udalosť. Manžel speváčky totiž nastupoval do auta krytý dáždnikmi bodyguardov, hoci bolo slnečno. Okamžite, ako vyrazil ku krematóriu, bola novinárom akože náhodou zablokovaná cesta väčším autom, ktorému vraj došla nafta. A pred vstupom do obradnej siene sa prítomní museli preukazovať dokladom totožnosti.

Korunu všetkému nasadili niektorí ľudia, ktorí prišli snáď len z morbídnej zvedavosti. Mnohí sa iba náhle rozhodli vystúpiť z električky, aby sa pozreli, ako rozlúčka so speváčkou prebieha. Priestranstvo tak bolo zaplnené rôznym farebným oblečením v kombinácii s batohmi či igelitovými taškami. Na živých videoprenosoch z miesta konania bolo dokonca počuť aj ironické poznámky či hádky v tomto podivnom publiku. Toto si Iveta naozaj nezaslúžila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu