Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

To snáď nemyslia vážne: V tomto hrobe pochovajú Bartošovú?!

Iveta Bartošová Zobraziť galériu (5)
Iveta Bartošová (Zdroj: Jakub Ludvik/ Fan page Ivety Bartošovej)

PRAHA – Nájde konečne pokoj?! Od samovraždy Ivety Bartošovej(†48) ubehli presne dva týždne, no miesto jej večného odpočinku ešte stále nie je známe. Dôvodom sú najmä nezhody medzi pozostalými, i tiež to, že posledná rozlúčka sa konala len včera. Vdovec po uznávanej umelkyni už vraj pre svoju lásku našiel voľný hrob, ktorý ale nevyzerá príliš dôstojne. Je dokonca takmer isté, že speváčkino posledné želanie splnené nebude.

Včerajšiu rozlúčku s interpretkou, ktorá sa konala v strašnickom krematóriu, nemožno označiť za príliš dôstojnú. Uznávaní umelci typu Ivety Bartošovej sú totiž vyprevádzaní do večnosti úplne iným spôsobom - speváčkin pohreb pripomínal skôr frašku. Namiesto rodiny a kolegov z brandže sa s ňou lúčili len príbuzní vdovca Josefa Rychtářa a hŕstka podivných indivíduí.

Bolo by preto namieste, aby aspoň miesto Ivetinho večného odpočinku bolo dôstojné a hodné jej mena. Rychtář si podľa našich informácií vyhliadol voľný hrob na cintoríne v Říčanoch, ktorý však tieto atribúty nespĺňa. Pri myšlienke na to, v akej truhle bola Bartošová spopolnená, je však celkom možné, že Josef by si s úpravou a výberom hrobu veľkú námahu nedal.

Vdovec sa pred pár dňami vyjadril, že urnu s Ivetiným popolom si plánuje nejaký ten čas nechať u seba. Bartošovej rodina ju však chcela pochovať vo Frenštáte pod Radhošťom, kde umelkyňa vyrastala. „Popol môžeme rozdeliť do dvoch urien. Samozrejme je možné ho rozdeliť aj na viac častí. Dokonca sa dáva časť popola do pamätných skiel. Alebo sa z tých spopolnených pozostatkov dá urobiť diamant. Variant je tam viac,” vyjadril sa na margo toho pre tn.cz predseda združenia pohrebníctva Julius Mlčoch.

Isté však je, že Iveta plánovala byť pochovaná oveľa romantickejším spôsobom. Jej blízka priateľka to prezradila v rozhovore pre týždenník Sedmička. „Priala si byť spopolnená a rozptýlená na svojej záhrade, aby bola so svojou životnou láskou Petrom Sepéšim. Mala tam totiž rozptýlenú časť jeho popola. Hovorila mi to niekoľkokrát,” prezradila blondínkina známa.   

Josef Rychtář plánuje vraj Ivetu Bartošovú pochovať v tomto voľnom hrobe, ktorý je situovaný na cintoríne v Říčanoch.
Zobraziť galériu (5)
Josef Rychtář plánuje vraj Ivetu Bartošovú pochovať v tomto voľnom hrobe, ktorý je situovaný na cintoríne v Říčanoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu