Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Bartošovej pohreb: Uplakaný Rychtář, absurdné požiadavky ochranky, úradovala aj polícia!

Posledná rozlúčka s Ivetou Bartošovou sa konala v krematóriu v pražských Strašniciach len za prítomnosti Josefa Rychtářa a jeho blízkych.  Zobraziť galériu (14)
Posledná rozlúčka s Ivetou Bartošovou sa konala v krematóriu v pražských Strašniciach len za prítomnosti Josefa Rychtářa a jeho blízkych.

PRAHA - Josef Rychtář (56) bol od rána zamestnaný prípravami na poslednú rozlúčku s Ivetou Bartošovou (†48). Kým však vdovec plánoval pohreb, speváčkina rodina nebola nikde nablízku. V krematóriu sa tak zišli len ľudia blízki pozostalému mužovi. A aj tí boli starostlivo kontrolovaní ochrankármi. Dnu sa dostali len po predložení občianskeho preukazu, čo je na takúto smútočnú chvíľu naozaj neobvyklá požiadavka. Všetko zavŕšili pokuty od polície za parkovanie.

► Josef Rychtář a jeho rodina opustili krematórium krátko pred pol štvrtou. 

Josef Rychtář opustil krematórium v tmavom aute spolu so svojou rodinou.
Zobraziť galériu (14)
Josef Rychtář opustil krematórium v tmavom aute spolu so svojou rodinou.

► Smútočný deň okorenila ešte aj polícia. Všetkým, čo zaparkovali pri krematóriu, rozdali príslušníci pokuty. Dokonca podľa webu prask.nova.cz zavolali aj odťahovú službu. 

► Keď už bolo po všetkom, ukázal sa v Strašniciach aj Zdeněk Macura v šedom lesklom obleku, s bielymi kvetmi v ruke a priateľkou po boku. 

► Rozlúčkový obrad podľa všetkého skončil necelých desať minút pred treťou hodinou. 

► Jedna z prítomných požiadala ochrankára, aby za ňu položil kvet k rakve speváčky. Muž v čiernom bol však neoblomný a prianie jej nesplnil. 

Pani so žltou ružou u ochranky nepochodila.
Zobraziť galériu (14)
Pani so žltou ružou u ochranky nepochodila.  (Zdroj: Tv Nova)

► Podľa informácií českých médií bol začiatok obradu naplánovaný na 14:40. V tom čase Artur Štaidl s úsmevom v sprievode spolužiakov opúšťal brány svojej školy. 

► Krátko pred pol treťou Josef Rychtář so svojimi blízkymi vošiel zadným vchodom do smútočnej sály. Ivetina rodina nedorazila. 

Uplakaný Josef Rychtář
Zobraziť galériu (14)
Uplakaný Josef Rychtář  (Zdroj: super.cz)

► Rozlúčka by mala začať už čoskoro. Nikto z Ivetiných známych kolegov zatiaľ nedorazil. 

Pred krematórium prišli aj viacerí dôchodcovia.
Zobraziť galériu (14)
Pred krematórium prišli aj viacerí dôchodcovia.  (Zdroj: Tv Nova)

► Pred krematóriom stoja desiatky ľudí, ktorí by sa chceli s Ivetou Bartošovou rozlúčiť. Nemajú však nádej, že by sa dostali aj dnu. Vstup je povolený len ľuďom na zozname. 

Ľudí pred krematóriom je evidentne viac, než tých v smútočnej sále.
Zobraziť galériu (14)
Ľudí pred krematóriom je evidentne viac, než tých v smútočnej sále.  (Zdroj: Tv Nova)

► Ivetin ochranca Zdeněk Macura na pohreb nedorazí. Speváčku si podľa vlastných slov uctí osamote. Rovnako sa zatiaľ zdá, že ju na poslednej ceste priamo v smútočnej sále neodprevadí ani prvý manžel Jiří Pomeje či expartner Domenico Martucci. 

► Josef Rychtář dorazil do Strašníc okolo druhej. V tom čase začínal obrad inej osoby, ktorý je uvedený na rozpise ako posledný v tento deň. Rozlúčka s Ivetou Bartošovou by mala začať hneď potom, hoci oficiálne o nej nie je na výveske ani zmienka. 

► V strašnickom krematóriu sa nachádza aj kriminalistka, ktorá vyšetruje samovraždu Ivety Bartošovej. Pri príchode držala v ruke kameru. 

Vyšetrovatelia prípadu Ivety Bartošovej
Zobraziť galériu (14)
Vyšetrovatelia prípadu Ivety Bartošovej

► Po odchode kolóny so smútiacimi zrazu cestu zatarasila dodávka. Zdá sa, že išlo o manévre ochrankárov. Keďže však už všetci vedia, kde bude obrad prebiehať, veľký význam tento krok nemal. 

► Rodina Josefa Rychtářa odišla smerom ku krematóriu v sprievode polície. Muži zákona sú aj v blízkosti smútočnej siene. Dorazili aj záchranári pre prípad, že by niekomu prišlo nevoľno. 

► Krátko pred pol druhou prišli do vily v Uhříněvsi ochrankári. Hoci je pekné počasie, vytiahli čierne dáždniky. Nimi chránili vdovca pred pozornosťou novinárov, ktorej sa ešte donedávna vôbec nebránil. 

► Urna s popolom speváčky vraj neskončí v hrobe Rychtářovcov. Denník Aha! informuje, že sa voči tomu postavila rodina, ktorá s Josefom príliš nevychádza. 

► Podľa denníku Blesk budú musieť všetci smútoční hostia predložiť občianske preukazy. Inak sa na rozlúčku nedostanú. 

Ochrankári sú pripravení prekontrolovať každého človeka, ktorý bude chcieť vojsť do sály krematória.
Zobraziť galériu (14)
Ochrankári sú pripravení prekontrolovať každého človeka, ktorý bude chcieť vojsť do sály krematória.

► Fanúšikovia majú do siene vstup zakázaný. „Budeme robiť všetko preto, aby to prebehlo v pokoji. Prianie pána Rychtářa je, aby všetko prebehlo v pokoji, súkromí a aby sa to zbytočne nemedializovalo,” povedal pre tn.cz šéf ochrankárov Zdeněk Zahradník. Vdovec pritom doteraz médiá vyhľadával a na kameru ukázal aj kameň z miesta nešťastia s prilepeným vlasom zosnulej speváčky

► Fotografiu umelkyne prišiel do Uhříněvsi vyzdvihnúť majiteľ bezpečnostnej agentúry, ktorá bude strážiť okolie krematória.

► Artur Štaidl sa ráno vypravil do školy ako v ktorýkoľvek iný deň. Bol síce v tmavom, no jeho oblečenie nebolo vhodné na pietne chvíle. 

► Rodina speváčky sa nezhodla s Josefom Rychtářom, a tak matka Svatava, súrodenci Lumír a Ivana a aj syn pohreb ignorujú.

Viac o dnešnom pohrebe sa dočítate aj tu>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu