Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Rusi zverejnili VIDEO Nemcovovho konca: Okamih smrti ostáva záhadou!

Zomrel vodca ruskej opozície Boris Nemcov
Zomrel vodca ruskej opozície Boris Nemcov (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Ruská televízia TVC zverejnila záznam z pouličnej kamery, ktorá údajne zachytila ​​vraždu bývalého ruského vicepremiéra a kritika Kremľa Borisa Nemcova počas piatkovej noci na moste neďaleko Kremľa. Kvalita záberov nie je dobrá, rozoznať však možno okoloidúce automobily a siluety ľudí. Práve v okamihu streľby však záber kamery zakryl snežný pluh.

Zo záznamu televízia odhadla, že vrah sa pravdepodobne najprv skrýval na schodisku vedúcom na most, než po čine dobehol po vozovke k autu, ktoré na moste na chvíľku zastavilo. Kamera ukazuje, ako tvrdí televízia, že 23:30 moskovského času (21:30 SEČ) Nemcov a jeho spoločníčka idú po moste.

"Pomaly ich doháňa snežný pluh. O 23:31 je karoséria vozidla s pluhom zakrýva pred kamerou. O sekundu neskôr odtiaľ vybieha na vozovku ďalší človek, rýchlo nasadá do (ďalšieho) auta a odchádza," okomentovala zábery televízia a opísala pohyb ľudí na moste: dievča je sprvu schované za snehovým pluhom, ktorého posádku zrejme žiada o pomoc, potom sa vracia na miesto činu. Okolo prechádzajú ľudia, niektorí sa zastavujú, iní idú ďalej, podobne autá. O 23:42 (21:42 SEČ) prichádza polícia.

Nemcov (55) sa stal terčom paľby v okamihu, keď sa s ukrajinskou modelkou Hannou Duryckou (23) vracal z večere v reštaurácii Bosco v obchodnom dome GUM naproti Kremľu do svojho bytu za riekou Moskvou. Na mieste vraždy kriminalisti našli šesť nábojníc, štyri guľky zasiahli politika, jeho spoločníčka vyviazla bez zranení.

Vyšetrovatelia posudzujú niekoľko verzií, siahajúcich od provokácie kvôli destabilizácii politickej situácie, stopu islamistov a extrémistov až po možnú súvislosť s ukrajinským konfliktom. Vraj nie je možné vylúčiť ani súvislosť s podnikaním či osobné nenávisť voči zavraždenému a ďalšie bežné pohnútky zločinu, vrátane žiarlivosti. Je však zjavné, že páchatelia opozičného politika sledovali.

"Urobíme všetko, aby organizátori a vykonávatelia podlej a cynickej vraždy boli potrestaní," uviedol ruský prezident Vladimir Putin. Opozičnej lídri hovoria o politicky motivovanej vražde neúprosného kritika režimu. Vražda sa odohrala pred povolenou nedeľnou demonštráciou proti Putinovej vláde a vojne na Ukrajine - ešte počas večere Nemcov poskytol rozhovor ukrajinskému rádiu o pripravovanej akcie. Miesto demonštrácie sa dnes popoludní uskutoční smútočný pochod k miestu zločinu.

 

Opozícia chystá smútočný pochod

Ruská opozícia dnes usporiada smútočný pochod, ktorého účastníci si chcú pripomenúť piatkovú vraždu bývalého ruského vicepremiéra a kritika Kremľa Borisa Nemcova. Pôvodne bol zvolaný ako pochod proti hospodárskej kríze v krajine a vojne na Ukrajine. Nemcovova smrť sa naďalej vyšetruje. Demonštrácie sa mala pôvodne uskutočniť na okraji metropoly. Namiesto nej sa bude v centre konať smútočný pochod na miesto zločinu. Moskovská radnica pochod povolila, jeho trasa sa ale z úctyhodnej vzdialenosti vyhne Kremľu.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu