Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Šokujúca predpoveď: Šéf CIA očakáva porážku Ukrajiny a uviedol aj kedy sa vojna skončí

Šéf CIA predpovedal koniec vojny na Ukrajine.
Šéf CIA predpovedal koniec vojny na Ukrajine. (Zdroj: profimedia.sk)

WASHINGTON - Otázka je všadeprítomná: Kedy sa konečne skončí nezmyselné krviprelievanie na Ukrajine? Šéf CIA Bill Burns v súčasnosti predpovedá, že Ukrajina môže prehrať vojnu proti Vladimirovi Putinovi. Uviedol aj dátum konca vojny.

Na Ukrajine trvá vojna už viac ako dva roky. Vojna, ktorú začal ruský prezident Vladimir Putin a ktorú chce zrejme vyhrať všetkými možnými prostriedkami. Hoci ruské straty sú obrovské, Putin necháva svoje jednotky neúnavne bojovať, zatiaľ čo svet sa zaujíma, kedy sa to nezmyselné krviprelievanie konečne skončí.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 789 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Šéf CIA predpovedá: Putin by mohol vyhrať vojnu na Ukrajine v roku 2024

Šéf CIA Bill Burns nedávno vyslovil pochmúrnu predpoveď, kedy a predovšetkým ako sa môže skončiť ukrajinská vojna. Vo štvrtok (18. apríla) vo Washingtone Burns povedal: "Existuje veľmi reálne riziko, že Ukrajinci prehrajú na bojisku do konca roku 2024." To naopak znamená: Vladimir Putin by tento rok mohol vyhrať vojnu na Ukrajine.

Toto reálne nebezpečenstvo podľa šéfa CIA existuje, ak bude absolútne nevyhnutná pomoc Ukrajine naďalej zlyhávať. Pretože potom by sa Vladimir Putin dostal do pozície, „v ktorej môže diktovať podmienky politického riešenia“. Najnovšie opoziční republikáni v Snemovni reprezentantov USA zablokovali novú vojenskú pomoc Ukrajine. Ale v sobotu bola po mesiacoch konečne schválená.

Šéf CIA je presvedčený: S pomocou USA sa môže Ukrajina v roku 2024 naďalej presadzovať proti Putinovi

"S podporou, ktorú by priniesla vojenská podpora z praktického aj psychologického hľadiska, verím, že Ukrajinci sú plne schopní obstáť aj po roku 2024," podľa aktuálnej vojnovej prognózy CIA. Či bude mať Burns pravdu, sa uvidí.

Viac o téme: RuskoCIAUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu