Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Úžasný akt hrdinstva: V mori sa topila celá rodina, 80 ľudí vytvorilo geniálny záchranný plán

Ľudská reťaz zachránila životy. Zobraziť galériu (3)
Ľudská reťaz zachránila životy. (Zdroj: YouTube/Inside)

PANAMA CITY BEACH - Mal to byť iba rýchly výlet na pláž, ale sobotné popoludnie pri vode v Panama Beach City v americkom štáta Alabama sa takmer skončilo tragédiou pre Robertu Ursreyovú a jej rodinu. Životy im nezištne zachránili ostatní ľudia, ktorí vytvorili reťaz, aby ich dostali z rozbúrených vĺn. Takýto obdivuhodný čin sa len tak ľahko nevidí.

Muž sa pokúsil chytiť žraloka za chvost: VIDEO ukazuje, prečo to bol veľmi hlúpy

Ursreyová, jej manžel, matka, synovia a synovci si užívali pobyt na pláži, ale len do chvíle, kedy začal byť prúd príliš silný. Ursreyová práve vychádzala na breh, keď sa otočila a všimla si, že jej synovia sú ďalej, než si myslela. Znepokojená začala chodiť po pláži a potom začula ich výkriky. "Kričali a plakali, že uviazli," uviedla Ursreyová v pondelok pre News Herald. Keď ľudia videli, že chce ísť za nimi, odhovárali ju, aby tam nechodila.

Úžasný akt hrdinstva: V
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/Inside)

Rodina však nebola ochotná sledovať, ako sa chlapci topia, a tak sa vrhla do vody. Bohužiaľ, precenila svoje sily a kvôli silnému prúdu sa taktiež ocitla v pasci. Spolu s nimi sa dokopy snažilo dostať na breh asi deväť ľudí. "Úprimne, myslela som si, že v ten deň stratím svoju rodinu," povedala Ursreyová.

Úžasný akt hrdinstva: V
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/Inside)

Našťastie si ich boj o život všimli aj Jessica Simmonsová a jej manžel, ktorí sa rozhodli večerať na pláži. Najprv dôvod rozruchu pripisovala tomu, že videli žralok, ale potom pochopila, že sa niekto topí. Keďže nie je typ človeka, ktorý len čaká so založenými rukami, keď je niekto v núdzi, vzala ​​surf a začala plávať k nim. Zatiaľ jej manžel a niekoľko ďalších mužov vytvárali ľudskú reťaz, ktorá pomôže ostatným dostať sa z vody.

Nakoniec sa do reťaze zapojilo 80 ľudí. Niektorí z nich nevedeli plávať, a tak stáli na plytčine, iní boli po krk vo vode. "Dostala som sa až na koniec. Viem, že som naozaj dobrý plavec. Prakticky som žila v bazéne," dodala odvážna žena, ktorá prišla v poslednej chvíli. Ursreyovej matka bola vyčerpaná a vypila veľa vody. Tvrdila, že ju majú nechať tak a zachrániť ostatných. Všetci boli vyčerpaní. Jedného po druhom, začínajúc deťmi, Simmonsová s manželom a niekoľkými ďalšími záchrancami odtiahli k ľudskej reťazi, ktorá ich potom vytiahla na breh.

"Bola to tá najpozoruhodnejšia vec," povedala nadšená Simmonsová. Ľudia, ktorí sa navzájom nepoznali, sa spojili, aby dostali iných do bezpečia. Ursreyová si nepamätá, ako ju zachránili, prebrala sa až na brehu. Jej matka utrpela infarkt a skončila v sanitke, kde ju oživovali a stále je v nemocnici. Jej synovec má zlomenú ruku, ale dobre sa zotavuje.

"Som taká vďačná. Títo ľudia boli božími anjelmi, ktorí boli na správnom mieste v pravý čas. Dlhujem im môj život a život mojej rodiny. Bez nich by sme tu neboli," hovorí dojatá matka. Simmonsová uviedla, že bolo skvelé vidieť, že aj napriek tomu, že všetci máme svoje vlastné životy a žijeme rýchlo, stále máme v sebe ľudskosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu