Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

FOTO Tínedžerku (14) takmer zabila chrípka: V tom najhoršom sa vraj zjavila zvláštna postava

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: GoFundMe)

MACKAY - Štrnásťročnú Austrálčanku Mercedes Kingovú museli lekári uviesť do umelého spánku po tom, ako dostala na konci augusta chrípku. Tá spustila v jej tele silnú infekciu, ktorá jej napadla najskôr pľúca a neskôr aj ďalšie vnútorné orgány. Viac ako dva mesiace bola napojená na prístroje. Rodičia veria, že jej pomalé a postupné uzdravovanie bude mať šťastný koniec a ich dcéra bude opäť úplne zdravá. Zázračný obrat v stave dievčaťa by vraj mohli mať na svedomí anjeli.

V črevách máme pol kila baktérií: Toto robte, aby ste si udržali imunitu

Stredoškoláčka Mercedes dostala obyčajnú chrípku. Banálne vyzerajúce ochorenie sa zmenilo na silnú bakteriálnu infekciu, ktorá postupne tínedžerke napadla pľúca a neskôr aj pečeň a obličky. Dievčaťu hrozila sepsa, preto ju lekári radšej uviedli do umelého spánku a z nemocnice v Mackay v Queenslande ju letecky prepravili do špecializovaného zariadenia pre deti Lady Cilento v Brisbane.

FOTO Tínedžerku (14) takmer
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: GoFundMe)

Zúfalá matka hovorí, že prognózy lekárov boli katastrofálne a jej dcéru delili od smrti iba hodiny. Obličky dievčaťa sú však napriek jej postupnému zotavovaniu zatiaľ stále poškodené a bude potrebovať dialýzu. Jej teta preto žiada o akúkoľvek pomoc cez sociálnu sieť.

„Verím, že moja dcéra je silná a dokáže ešte urobiť veľké veci,“ hovorí matka Becky. „Nie som veriaca, ale som si istá, že pri nej stáli anjeli a chránili nám ju,“ dodala na margo toho, že sa jej Mercedes zverila, že kým ležala v posteli, videla anjela.

FOTO Tínedžerku (14) takmer
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: GoFundMe)

Letecký presun z Mackay absolvovala so svojou dcérou, traja súrodenci a ich otec sa do Brisbane prepravili autom. „Museli sme byť s ňou. Som si istý, že jej pomohlo hlavne to, že ju neustále niekto držal za ruku,“ hovorí otec. Rodičia sú zhrození z toho, ako rýchlo postupovala infekcia v tele ich dcéry a lekárom sa podarilo spomaliť šírenie v tele mladej pacientky iba za pomoci umelého spánku. Schudnutá a vysilená Mercedes by mala byť v najbližších dňoch opäť prepravená do Mackay, ale čaká ju dialýza obličiek, ktoré infekcia zasiahla a poškodila najviac. 

Viac o téme: AnjelChrípkaInfekcieMercedes Kingová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu