Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Táto žena prežila 20 rokov utrpenia, strachu, otrokárstva

PR článok Zobraziť galériu (3)

V dnešnej dobe si máme možnosť prečítať nejednu knihu o sovietskych gulagoch, či nacistických koncentračných táboroch a neskutočných zverstvách, ktoré sa tam páchali. Jednou z nich je aj kniha Krvavé jahody.

Krvavé jahody očami knihovertky (osoba beznádejne zamilovaná do kníh) Katky

Věra Sosnarová, vtedy ešte len 14-ročné dievča bola odvedená na výsluch sovietskymi vojakmi spolu so svojou matkou a mladšou sestrou. Všetko sa to udialo koncom roka 1945, kedy boli mnohí nadšení z konca 2. svetovej vojny, avšak Veřa spolu s matkou a sestrou Naďou boli nútene ísť na Sibír, kde boli vyvedené a mali tu “žiť” 20 rokov, kedže Věrina matka bola obvinená zo zrady, čo ako všetci vieme sa vtedy trestalo vyhostením na Sibír. 

Věra nachvíľu v knihe spomína aj na svoje detstvo a šťastie, ktoré v ňom napriek chudobe prežívala. No vzápätí sa opisom vracia späť, kedy putuje spoločne so stovkami až tisíckami väzňov, ktorí boli tiež odsúdení, ísť na najhoršie miesto aké si viete predstaviť. Věra, ho častokrát prirovnávala až k peklu. Opisovala ako ich cestou strážcovia znásilňovali a oni s tým nič nezmohli.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu