Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Svetový deň zdravia alebo Svet plný zdravia?

PR článok Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: PR)

7. apríl 1948 sa uznáva za dátum vzniku Svetovej zdravotníckej organizácie. Odvtedy oslavuje Svetová zdravotnícka organizácia a s ňou celý svet v tento deň Svetový deň zdravia. Poďme za zdravím nielen v tento deň. Zdravý životný štýl často krát podceňujeme, môže rozhodnúť o našom zdraví - či chorobe, telesnom i duševnom stave. Veľa ľudí si stále neuvedomuje, ako zásadne ovplyvňuje náš život kvalita stravy.

Mali by sme vedieť čo zahŕňa pojem zdravá výživa, ktorú väčšinou ľudia podceňujú. Zdravá strava nie je len kvalitné „palivo“ pre svaly, ale aj výživa pre mozog a jeho správnu funkciu. V jedle je totiž nielen energia, ale aj bielkoviny, sacharidy, tuky a ďalšie látky v rôznom pomere. Aj to je dôvod, prečo sa neoplatí ignorovať to. Rozhodnutie je len vo vašich rukách. Telo a duša tvoria jednotu, preto ani pri starostiach o správnu životosprávu nezabúdajte na šport, ktorý vám prospeje na relax či odbúranie stresu.

V niektoré dni sa cítime jednoducho skľúčene, smutne, mrzuto. Tieto pocity patria k životu a majú aj svoje výhody. Sú zároveň príležitosťou pre zhodnotenie toho, ako sa vám v živote darí. Doprajte  preto denne svojmu telu dávku prírodných vitálnych látok. To, čo jeme, enormne ovplyvňuje naše blaho. Získame lepšiu fyzickú a psychickú spôsobilosť, viac celkovej pohody a radosti do života.

Aby sme mohli čítať dobré knihy, nesmieme čítať zlé, lebo život je krátky a naše sily sú ohraničené.

Arthur Schopenhauer

Superpotraviny sú dary prírody. Ich cenné obsahové látky blahodarne pôsobia na telo i dušu. Prijmite tento dar a zapojte superpotraviny do svojho denného jedálnička, pre viac energie, lepšiu kondíciu a dobrý pocit. 25podrobných portrétov najdôležitejších superpotravín - exotických aj domácich. Všetko dôležité o zdravých látkach obsahujúcich v superpotravinách a o ich fantastických účinkoch.

Keď sa vám zdá život ťažký, je to často znamením veľkých zmien. Krízy preto vždy predstavujú výzvu pre osobný rozvoj. Prirodzené prostriedky nás môžu na tejto ceste podporiť a zároveň aj zmierniť problémy, ktoré sa vo chvíľach prenikavých zmien objavia. Prírodné prostriedky pre dušu a ducha, vám pomôžu získať väčší pokoj a istotu, vrátia vám životnú energiu. Nadobudnete sebavedomie a výkonnosť, lepšie zvládnete ťaživé životné obdobia, lepšie si uvedomíte vlastné potreby, objavíte svet liečivých rastlín a budete ho využívať.

Zdravé a chutné stravovanie je so zeleným smoothie jednoduché a na dosah ruky. Jeho tajomstvo spočíva v mixérom zdokonalenom zložení zo zelených a sladkých ovocných plodov. Smoothie obsahuje takmer všetky vitálne látky, ktoré potrebujeme. V organizme tieto životne dôležité látky rozvinú svoje pozitívne účinky na zdravie a celkovú pohodu. Buďte vitálni, štíhli a zdraví vďaka tomuto energetickému nápoju!

,,Najúčinnejšia medicína je prirodzená liečivá sila, ktorá sa nachádza v každom z nás´´

Hippokrates z Kósu

Na záver malé rady, čo dodržiavať:

 Doprajte si:

  • dostatok zeleniny - varenej, surovej, všetko je v prospech
  • 1 až 2 kusy ovocia za deň
  • rôzne druhy orechov a semien - obsahujú vhodné druhy tukov
  • najjednoduchšie spracované a upravované potraviny, vhodné je varenie na pare, krátke opekanie, grilovanie

Základom zdravej výživy je znalosť. Odporúčame Vám nazrieť do jednotlivých knižiek >>

Svetový deň zdravia alebo
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: PR)

Zapojte sa do víkendovej akcie „Chcem zdravé telo!“. Každý kto si do nedele (9. apríla 2017) objedná ktorúkoľvek knihu zo sekcie Zdravé telo, bude ju mať za špeciálnu cenu. Ušetríte až 28 % z pôvodnej ceny. 

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu