Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

LaPetit. Potešte svoje chuťové poháriky

Kniha LaPetit – Spolu pri stole PR článok Zobraziť galériu (2)
Kniha LaPetit – Spolu pri stole (Zdroj: PR)

Ani vy už neviete, čo navariť cez týždeň na večeru, alebo vám chýba pár overených receptov, ktoré budú hitmi pre všetkých jedákov za stolom? Foodblogerka Monika Kóňová vám ukáže, ako jednoducho na to.

V jej knihe LaPetit – Spolu pri stole nájdete recepty na rýchle večere na každý deň, ale aj skvelé víkendové varenie, a to všetko prispôsobené sezónnym surovinám podľa ročných období.

Foodblogerka Monika sa s vami podelí o svoje tipy, ako a čo skladovať, prečo je výhodnejšie kúpiť jedno kura, naporciovať ho a oblafnúť recept, kde je potrebný vývar, ale aj ako si ho doma pripraviť a mať vždy po ruke.
Jar, leto, jeseň i zima získajú s LaPetit celkom novú chuť.

Pozrite si VIDEO reportáž z krstu knihy:

 

Recepty na víkendové varenie sú urobené tak, aby ste si mohli dopriať famózne raňajky, dobrý obed a koláč alebo dobrú večeru. „Musím povedať, že recept na ricottové lievance s makom alebo toasty s avokádom a vajíčkom, či anglické raňajky vo verzii pre nás ženy a pánov zároveň sú u nás doma naozaj stálice,“ prezradila Monika.

Cez týždeň sú zasa recepty zamerané hlavne na rýchle polievky, ktoré zasýtia. Aj toasty, cestoviny, šaláty a recepty, kde krásne spracujete zvyšky z víkendového kuriatka, či kačice. Tak aby sa nič nevyhodilo.

Monika Kóňová, právnička, foodblogerka a manželka, pre vás pripravila viac ako 90 overených receptov, ktoré potešia nielen pri stole, ale aj pri varení.  Viac o autorke a jej receptoch nájdete na blogu www.lapetit.sk.

V knihe LaPetit – Spolu pri stole nájdete napríklad aj toto:

Základné suroviny

Dobre zásobovaná komora je môj trik, ako sa v kuchyni nestratiť. Dala som si trochu námahy navyše a takmer všetky suroviny skladujem v sklených nádobách. Pred nákupom prejdem očami po poličkách a hneď viem, či mi chýba múka, koľko mám prášku do pečiva, ako sme na tom so šošovicou a aký je stav cestovín. Mám tak väčší pocit kontroly, nemusím nazerať do každého vrecka a neuveriteľne mi tento spôsob skladovania šetrí čas aj peňaženku. Výhodou je, že stačí raz zainvestovať a uzatvárateľné nádoby využívať aj pri zmene surovín.

V komore skladujem všetky trvanlivé suroviny ako cestoviny, múky, obilniny, cukor, olej, zemiaky a cibuľu a v chladničke mám vždy niekoľko vajíčok, maslo a citróny. Tie totiž dochutia takmer každé jedlo.

V premyslene zásobenej komore sa snažím udržať také suroviny, aby som v prípade, keď naozaj nič nie je v chladničke, vedela uvariť aspoň jednoduchú večeru. Musím sa však priznať, že potraviny nakupujem rada, takže komoru dokážem zapratať piatimi druhmi octov, šiestimi druhmi olejov a kadečoho iného. Nuž, je to moja slabosť.

Môj ideálny zoznam základných surovín pozostáva z týchto položiek :

Cesnak
cestoviny z tvrdej pšenice
cibuľa – biela, červená a šalotka
citróny
cukor – repný (kryštálový aj práškový), trstinový, kokosový
horčice – plnotučná, dijonská aj hrubozrnná
chia semiačka
javorový sirup
konzervy paradajok, cíceru a fazule
korenie: čierne, nové a biele korenie, mletá paprika, tymian, bobkový list, borievky, sušený zázvor, sušený cesnak, rímska rasca
koreňová zelenina
kvalitná údená slanina
maslo
med
mlieko (ideálne rastlinné)
mrazené zásoby ovocia
mrazený hrášok a karfiol
múka – hladká, polohrubá, špaldová hladká a špaldová celozrnná
obilniny – bulgur, quinoa pšeno nie?
ocot – klasický, vínny aj ryžový, balsamico
olej – olivový z prvého lisovania, repkový, kokosový, sezamový
orechy a oriešky – píniové, vlašské, pekanové, kešu a mandle
parmezán
pečivo
prášok do pečiva, sóda bikarbóna, sušené droždie
soľ
sušené paradajky
vajcia
vývar
zemiaky

Nekupujem všetko naraz, ale postupne a aj podľa toho, čo má práve dobrú cenu, alebo je v akcii. Vždy skontrolujem dátum spotreby a ak je v poriadku, beriem suroviny do zásoby. A už dávnejšie sa nehanbím za to, že rada nazriem do zlacneného tovaru. Prekáža mi plytvanie a neraz som kúpila zlacnené čučoriedky a maliny v bezchybnom stave, ktoré som uložila do mrazničky a vo vhodnej chvíli použila.

Vyše 90 overených receptov nájdete v knihe foodblogerky Moniky Kóňovej LaPetit – Spolu pri stole.

Kniha LaPetit – Spolu pri stole sa nachádza v ponuke internetovéh obchodu iPark.sk. Osobný odber možný až na 101 pobočkách po celej SR >>
Viac o téme: Kniha LaPetit – Spolu pri stole
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu