Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ktorí Slováci dajú za knihu 8500 EUR?!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: ipark)

Možno sa budete čudovať, ale je ich veľa. Zberatelia, bibliofili, alebo jednoducho takí, ktorí sa chcú chváliť jedinečnými knižnými dielami. Vydavateľstvo Ikar opäť prichádza s unikátnym projektom – trojzväzkové knižné dielo za 8500 EUR. V predpredaji – po jeho uplynutí bude cena až 12,500 EUR! O čo ide? Za akú knihu pýtajú takúto sumu?!

"Kto nevidel Sixtínsku kaplnku, nemôže mať predstavu o tom, čo dokáže jeden človek," napísal pred vyše dvesto rokmi slávny nemecký spisovateľ Johann Wolfgang Goethe. A vedel, o čom hovorí - už stáročia priťahuje nádherná Sixtínska kaplnka záujem ľudí z celého sveta. Jej rozmery sú neuveriteľné – dĺžka viac ako 40 metrov, šírka 13 metrov a výška 20 metrov. Aj preto si bežný návštevník nedokáže úplne vychutnať toto majstrovské dielo.

Unikátna kniha

Teraz sa to zmení.
Vyjde totiž jedinečná limitovaná edícia 3 kníh Sixtínska kaplnka – pre celý svet 1999 výtlačkov, pre Slovensko iba 100 kusov.
Ide o exkluzívne fotografické spracovanie celej kaplnky v mierke 1:1, reprodukcie diel majú rozmery 43,5 x 61 cm a k trom unikátnym knihám dostanú Slováci exkluzívny dar: súkromnú skupinovú prehliadku Sixtínskej kaplnky mimo otváracích hodín s odborným výkladom zástupcu vatikánskeho múzea.

Keďže ide o naozaj jedinečnú zberateľskú sériu, jej cena nie je pre každého – 8500 eur. No podľa záujmu na www.luxusnakniznica.sk, kde si možno pozrieť čísla objednaných kníh, je už 40 kusov predaných a ďalších 20 výtlačkov rezervovaných. Pritom pre Slovensko je určených len 100 kusov a oficiálny predpredaj sa začal len pred pár dňami.

Kúpou tejto trojzväzkovej publikácie do 15. septembra 2016 získava zákazník ešte jeden unikát: možnosť zápisu do celosvetového zoznamu majiteľov knižného diela Sixtínska kaplnka. Menný zoznam bude vytlačený na posledných stranách tretieho zväzku. Takže vaše meno sa môže ocitnúť v limitovanom počte tejto unikátnej knihy, ktorých 1999 kusov sa dostane do celého sveta.

Nakupujte knihy online v kníhkupectve iPark.sk. Široký výber kníh a osobný odber možný až na 101 pobočkách po celej SR >>

Ako bude kniha vyzerať?

Fotografické snímky Sixtínskej kaplnky robili experti pomerne dlho špeciálnou laserovou technikou pomocou zdokonaleného prístrojového vybavenia.
Výzdoba Sixtínskej kaplnky vo Vatikáne je dielo Michelangela Buonarrotiho a ďalších významných umelcov talianskej renesancie.

Každá kniha obsahuje 254 plnofarebných strán a spolu vážia 30 kilogramov.
Autor textu je súčasný riaditeľ Vatikánskych múzeí a profesor Antonio Paolucci.
Zväzky limitovanej edície obsahujú tri časti: Posledný súd, Strop – Stvorenie sveta a Fresky z 15. storočia – maľby na južnej, severnej a západnej stene.

Ktorí Slováci dajú za
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: ipark)

Vďaka tomuto dielu možno uvidieť Sixtínsku kaplnku, ako ju nevidel žiadny bežný návštevník, a kedykoľvek sa k nej otvorením knihy vrátiť, píše sa na špeciálnom portáli Luxusná knižnica.

Nakupujte knihy online v kníhkupectve iPark.sk. Široký výber kníh a osobný odber možný až na 101 pobočkách po celej SR >>

Ktorí Slováci dajú za
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: ipark)

Viac o téme: Kniha Sixtínska kaplnka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu