Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tipy na rýchle a ľahké chuťovky: Čo robiť, keď vás prekvapí nečakaná návšteva?

Zobraziť galériu (2)

Už sa ja vám stalo, že zrazu zvoní pri dverách nečakaná návšteva a vy nemáte nič pripravené? Asi mnohým z nás. Ale žiadnu paniku - aj z mála sa dá vyčarovať príjemné pohostenie. Inšpirujte sa urobte zo seba správnu hostiteľku alebo hostiteľa.

Ako radí kniha Skvelá gazdinka, umyte zemiaky, poriadne do čista, hoďte ich do rúry a dajte piecť. Medzitým zatiaľ pripravte rýchly a dokonalý drink a potom jednu-dve jednoduché omáčky.

Šumivý pomarančový kokteil pripravíte tak, že zmiešate v sklenom džbáne 200 ml pomarančovej šťavy a pridáte 75 ml likéru, povedzme Grand Marnier. Dolejete šampanské alebo šumivé víno a podávate. Môžete ozdobiť kolieskom pomaranča.

Medzitým vyberte zemiaky (lupienky, hranolky, pečené zemiaky) z rúry. Návšteva si ich môže namáčať do jednoduchých omáčok, ktoré pripravíte za pár minút.


Omáčka z pesta a jogurtu: do bieleho jogurtu alebo fromage frais pridajte lyžičku pesta, dobre premiešajte.
Syrová omáčka: lyžičku rozdrobeného plesňového syra zmiešajte s nízkotučným smotanovým syrom.
Lososová či tuniaková omáčka: sceďte malú konzervu červeného lososa, odstráňte kožu a kosti. Lososa zmiešajte s bielym jogurtom, pridajte pol lyžičky posekaného kôpru a štipku čierneho mletého korenia. Namiesto lososa môžete použiť tuniaka.
Pikantná rajčiaková omáčka: hrnček omáčky z kvalitných rajčiakov zmiešajte s lyžicou worcestrovej omáčky a lyžičkou posekanej pažítky.

Servírujte a ohurujte návštevu :)

Oveľa viac dobrých tipov nájdete v knihe Skvelá gazdinka>>, na základe ktorej vznikol aj úspešný rovnomenný seriál.

Kniha Skvelá gazdinka sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber možný na 101 pobočkách po celej SR >>

Viac o téme: Kniha Skvelá gazdinka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu