Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Takýto bol Michael Jordan

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: ipark)

Legendárny basketbalista. Zriedkavý talent jeho druhu je ako kométa, ktorá sa rozžiari na oblohe a žiari dlho. Ovplyvňuje ľudí. Na knižnom trhu sa objavila mohutná kniha (vyše 750 strán) o jednom z najslávnejších basketbalistov planéty. Michael Jordan.

Michael Jordan patrí bezpochyby ku gigantom svetového športu, ktorých výkony sa stali trvalou súčasťou športovej histórie. Pri vyslovení jeho mena fanúšikovia automaticky vidia telo atléta v totálnej synchronizácii s basketbalovou loptou a jeho úžasné smeče.

No aj tento potomok starej rodiny z Pobrežnej platiny v Severnej Karolíne má ako každý človek aj svoje temné stránky. Ako veľký športovec dokázal byť aj neľútostným nepriateľom a ako vzor mladých dokázal byť aj milovníkom hazardu. Nikdy doposiaľ nevznikol životopis, ktorý by odzrkadľoval dvojakosť Jordanovho charakteru a ktorý by priniesol taký zasvätený pohľad na jeho život na ihrisku i mimo neho.
Až teraz taký životopis Michaela Jordana vyšiel a autorizoval ho samotný hráč.

Bola to hviezda prvej veľkosti.
Fanúšikovia, médiá, jeho bývalí koučovia a spoluhráči, ba dokonca aj Jordan samotný sa ešte i dnes, roky po tom, čo skončil s aktívnou činnosťou, márne pokúšajú pochopiť priam hypnotizujúce čaro celej jeho hráčskej kariéry.

Basketbalový novinár Roland Lazenby sledoval Jordanovu kariéru dlhých tridsať rokov.
A napísal o tom úžasnú knihu.
Bol svedkom Jordanovej postupnej premeny z vyciveného nováčika na globálnu športovú hviezdu, propagátora basketbalu, úspešného biznismena, ku ktorému vzhliadajú milióny detí, túžiacich byť „ako Mike“. 

Peter Golenbock, športový novinár:

 „Nie je obvyklé, aby som sa nechal uniesť knihou o nejakom športovcovi. No táto kniha Rolanda Lazenbyho patrí k tým najlepším dielam americkej športovej literatúry od takých autorov, akými sú Roger Kahn, Buzz Bissinger či Ben Cramer.
Lazenby je zasväteným znalcom problematiky, ktorú často podáva poetickým jazykom. Jeho inteligentná analýza zložitého života americkej športovej ikony a spoločenskej fascinácie Jordanovou osobou by si zaslúžila Pulitzerovu cenu. Po prvý raz som pochopil, čo robí Michaela Jordana tým, kým je.“

Paul Williams, prvý viceprezident Orlando Magic

 „Ak svetový životopisec píše o svetovom športovcovi, musí vzniknúť životopis svetového formátu. Toto je bezkonkurenčná štúdia Michaela Jordana a budete ňou očarení, ako som bol očarený aj ja.“

Kniha Michael Jordan Život sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber po celej SR zdarma>>

Viac o téme: Kniha Michael Jordan život
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu