Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Kráľovná švédskej krimi je späť so Strážcom majáka

Obal knihy Strážca majáka Zobraziť galériu (2)
Obal knihy Strážca majáka

Po šiestich úspešných bestselleroch ponúka Camilla Läckberg čitateľom v knihe Strážca majáka pokračovanie príbehov s policajným inšpektorom Patrikom Hedströmom. Švédsky denník Dagens Nyheter označil knihu za „doteraz najlepší Läckbergovej román“.

Strážčovi majáka sa hlavný hrdina vracia po dlhej práceneschopnosti do zamestnania. No len čo sa inšpektor Hedström zjaví v kancelárii, poveria ho novým prípadom. Niekto zozadu do hlavy strelil muža v jeho vlastnom byte. Obeť sa volá Mats Sverin a bol to príjemný a v meste obľúbený ekonomický riaditeľ komunálneho úradu. Patrik mapuje jeho život a postupne sa ukazuje, že sa v ňom skrýva veľa tajomstiev a záhad. Prečo bezhlavo zutekal z bývalého miesta v Göteborgu a zakotvil vo Fjällbacke? A je to naozaj číra náhoda, že sa do Fjällbacky vrátila aj Annie, jeho láska z mladosti?

Camilla Läckberg má dnes na konte už viac ako 12 miliónov predaných kníh v 50 krajinách sveta vrátane Slovenska. Jej romány sa vo Švédsku dočkali aj spracovania ako celovečerný film (The Hidden Child) a televízny seriál.

Pochádza z Fjällbacky, mesta, kde sa odohrávajú jej kriminálne prípady. Napriek tomu, že študovala ekonómiu a pracovala v marketingu, svoje skutočné poslanie objavila na kurze tvorivého písania, počas ktorého vznikol jej debut Ľadová princezná. V roku 2011 bola šiestou najpredávanejšou autorkou v Európe a pravidelne je vyhlasovaná za švédsku autorku roka.

Camilla práve dopísala svoj deviaty kriminálny román (The Lion Tamer) a ešte stihla v medzičase vydať dve kuchárky a štyri detské knihy o superhrdinovi Charliem. Okrem toho sa venuje charite (Nadácia pre výskum detskej rakoviny) a doma vo Švédsku sa zúčastnila aj tanečnej televíznej šou.

Kniha Strážca majáka sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu