Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nick Ortner: Preklopkajte sa k zdraviu

Nick Ortner: Preklopkajte sa k zdraviu
Nick Ortner: Preklopkajte sa k zdraviu (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Nick Ortner je svetoznámym expertom teórie emočnej slobody (EFT), známej aj ako "klopkanie". Jednoduché návody v knihe Preklopkajte sa k zdraviu predstavujú revolučnú metódu, ktorá vraj dokáže zlepšiť život na mentálnej, telesnej či emocionálnej úrovni.

Teória klopkania je založená na modernej psychológii a starovekej akupresúre. Sústreďuje sa prevažne na energiu meridiánov, negatívne emócie a telesné pocity, ktoré v kombinácii s hovoreným slovom dokážu riešiť vzťahové, zdravotné či finančné problémy.

Ortner vo svojej knihe Preklopkajte sa k zdraviu odhaľuje dôvody, prečo sa mnohí lekári rozhodli teóriu zapojiť do praxe, pričom sa nevyhýba skutočným príbehom, ktoré priamo poukazujú na pozitívne výsledky ľudí z celého sveta. Súčasťou knihy sú jednoduché návody, obrázky a scenáre, vďaka ktorým si klopkanie môžete skúsiť v pohodlí domova i vy. Autor sa v knihe prihovára čitateľovi a snaží sa s ním komunikovať.

„Stane sa minútový zázrak? Možno. Dúfam, že príde úľava. Ak však nepríde, nevzdávajte sa. Odhodlajte sa ísť trochu hlbšie.“

Keďže teoretické pasáže strieda s praktickými, čítanie nie je únavné. Mnohé informácie sa však v knihe opakujú, čo čitateľa nabáda k častému preskakovaniu kapitol.

Úvodnú časť knihy Preklopkajte sa k zdraviu tvorí prierez histórie teórie EFT, ktorý je doplnený o najnovšie vedecké zistenia. Nasledujúce kapitoly sa venujú teórii detailne, pričom primárne poukazujú na súvislosť medzi negatívnymi udalosťami z detstva a súčasnosťou. Ortner sa  prevažne sústreďuje na použitie metódy v kľúčových oblastiach života. Návody vraj dokážu eliminovať strach a obmedzujúce názory brániace ľuďom žiť podľa ich predstáv.

„Pri klopkaní zameranom na súčasnú situáciu a vaše diagnózy zistíte, že sa oslobodzujete z pút toho, čo vám iní povedali o bolesti a o čom ste boli sami presvedčení.“

I napriek tomu ma však kniha neoslnila. Pozornému čitateľovi neujde časté opakovanie fráz a definícií, ktoré zbytočne odvádzajú pozornosť. Preklopkajte sa k zdraviu však nesklame čitateľa, ktorý sa zaujíma o alternatívnu liečbu a nebráni sa inovatívnym metódam. V jej obsahu nájde nielen fakty podložené skúsenosťami, ale i návody, vďaka ktorým získa potrebné vedomosti na použitie teórie v praxi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu