Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zakázaná kniha o Róbertovi Bezákovi: Tvrdé slová na odvolaného arcibiskupa!

Arcibiskup Róbert Bezák
Arcibiskup Róbert Bezák (Zdroj: SITA)

Kniha pátra Šebastiána Laba je odpoveďou na publikáciu o Róbertovi Bezákovi Vyznanie, ktorá vyšla koncom minulého roka. Autor vo svojom diele upriamuje pozornosť čitateľov na druhú stranu mince kauzy "Bezák", pričom si rozhodne nekladie servítku pred ústa. Poukazuje na rôzne činy a výpovede odvolaného arcibiskupa, čím objasňuje aj možné príčiny jeho odvolania. Vydanie tejto publikácie bolo najprv zakázané.

V knihe Róbert Bezák Pravda o odvolanom arcibiskupovi reaguje páter Šebastián Labo na bestsellery z konca roka 2013 - Vyznanie a Medzi nebom a peklom. Novinka, ktorej vydanie bolo pôvodne zakázané, sa zaoberá "kauzou" Bezák z druhej strany. „Drahý brat, pán arcibiskup Róbert Bezák, tu sa začína Tvoja osobná tragédia, neposlušnosť voči samému Kristovmu námestníkovi, pápežovi, spojená s bojom proti Cirkvi. Tu sa začal tvoj odboj zjavným klamstvom. Tu je prameň Tvojej rebélie voči Cirkvi a zároveň Tvojej tragédie,“ nekladie si autor hneď v úvode servítku pred ústa.

Jezuita Šebastián Labo v knihe vyčíta odvolanému arcibiskupovi mnohé. Napríklad, že „slúžil liturgiu s plyšovými hračkami na oltári, pritakával sugestívnym protikatolíckym otázkam heretika Štefana Hríba v jeho relácii, či šaškoval na neopohanskej Pohode.“ Okrem iného je v publikácii odcitovaná jednak korešpondencia samotného arcibiskupa v čase jeho pôsobenia v Trnavskej arcidiecéze, ale aj rôznych duchovných, ktorí vraj dávno pred odvolaním upozorňovali na, podľa ich názoru, Bezákovo netradičné vystupovanie.

Páter Šebastián Labo sa nedožil vydania tejto knihy, zomrel 22. 5. 2014. Je však autorom mnohých publikácií s duchovnou tematikou. Za zmienku stojí jeho spracovanie zahraničných ciest Jána Pavla II. počas jeho dlhého pontifikátu.

Viac o novinke Róbert Bezák Pravda o odvolanom arcibiskupovi>>

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu