Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Prázdniny so strýcom Rafaelom v nomov šate

(Zdroj: ipark)

BRATISLAVA - Kniha Prázdniny so strýcom Rafaelom slovenského spisovateľa Vincenta Šikulu vychádza s novými ilustráciami, ktorých autorom je Juraj Martiška.

Známe knižné dielo pre deti z roku 1978 prináša príbeh Vincka, ktorému jedného dňa strýco Zahruška požičia heligón. Vincko sa má na ňom naučiť hrať, lenže to nie také jednoduché. Otec mu totiž nástroj zakáže, kým sa v škole nezlepší na samé jednotky. Vincko sa postupne zoznámi so všetkými hudobníkmi zo slávnej kapely strýca Zahrušku.

V tajomnom svete dospelých si všeličo vypočuje a stretne mnoho postáv. Zoznámi sa s Mišom Štefancom, ktorý chová holuby a strávi niekoľko krásnych dní so strýcom Rafaelom. Popritom všetkom však nesmie zabúdať na svojho kamaráta Laca, ani na svoje povinnosti doma alebo v škole. 

Publikácia sa dočkala aj filmového spracovania pod názvom Otec ma zderie tak, či tak (1980), v ktorom sa predstavili napríklad Stanislav Štepka, Judita Ďurdiaková, Anton Trón, Karol L. Zachar, Ľudovít Kroner, Adam Matejka, Stano Dančiak, Anton Šulík či Ľudovít Reiter. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu