Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Vychádza román Julinkina pekáreň z pera Táne Keleovej-Vasilkovej

Novinka od Keleovej-Vasilkovej: Kniha, ktorá vonia po pečive...
Novinka od Keleovej-Vasilkovej: Kniha, ktorá vonia po pečive... (Zdroj: ipark.sk)

BRATISLAVA – Nový román s názvom Julinkina pekáreň z pera spisovateľky Táne Keleovej-Vasilkovej pribudol na pulty slovenských knižných obchodov. Za účasti autorky ho v utorok večer (15.4.) v Bratislave prezentovalo vydavateľstvo Ikar. Do života knihu uviedol spevák a líder skupiny No Name Igor Timko. Na prezentáciu prišla celá kapela, aby autorke zahrala známe piesne a hlavne hit Čím to je, ktorý patrí k jej najobľúbenejším.

Román s názvom Julinkina pekáreň je dvadsiatym siedmym príbehom Táne Keleovej-Vasilkovej. Na stránkach jej najnovšej knihy sa odohráva Klárin príbeh. Hoci je slobodná a bezdetná štyridsiatnička, jej život je naplnený. Láskou, priateľstvom a snami. Tými, ktoré sa jej snívajú v noci, a tými, ktoré sníva cez deň. Túži ísť do Francúzka, pre ňu čarovného a príťažlivého, chce sa očami dotknúť miest, ktoré zatiaľ pozná len z internetu a časopisov. Keď do jej života vstúpi Anna, otcova bývalá milenka, jej dni sa začínajú meniť... a sny dostávajú celkom inú podobu.

"Zvláštnosťou pri tejto knihe bolo, že som vedela jej názov skôr, než som ju začala písať. Jednoducho to zafungovalo celkom opačne, ako to zvyčajne býva, keď je kniha hotová a potom prichádza názov," povedala pri prezentácii autorka, ktorá pred niekoľkými dňami oslávila životné jubileum. 

"Keď som začala písať knihy, tak som hovorila, že pri dvadsiatke končím. Dnes je ich dvadsaťsedem, a ešte by som nechcela končiť. Začala som trocha cestovať, a niečo, čo sa týka mňa, sa objaví aj v tých knižkách. Nie sú to autobiografické knihy, ale predsa len niečo, čo zažijem, čo sa ma dotkne, sa tam odrazí. A keďže sme boli s manželom a oboma dcérami vo Francúzsku a to ma očarilo, tak som musela položiť do tej svojej knihy," uviedla autorka.

Od vydania prvej knihy uplynulo štrnásť rokov. "Začiatky boli ťažké, kým kniha vyšla, tak od jej napísania prešli tri roky. Keď som ju potom konečne videla vo výklade, boli sme na prechádzke s kočiarikom s najmladšou dcérkou, tak mi deti ukázali, že vo výklade je moja kniha, skoro som na ulici tancovala. O to viac, že na obálke knihy je naša dcéra Veronika, o to viac je mi knižka bližšia," dodala autorka. 

"Táňa je naším najlepším a najúspešnejším autorom. Na Slovensku ťažko hľadať autora, ktorý je z hľadiska predajných čísiel porovnateľný s Táňou Keleovou-Vasilkovou. Jej čitatelia sú predovšetkým ženy, pretože píše pre ženy, píše o osudoch žien, zbiera námety zo života. Ale napodiv sa medzi jej čitateľmi nájdu aj muži, ktorí veľmi radi čítajú Tánine knižky," uviedla riaditeľka vydavateľstva Ikar Valéria Malíková. 

"Denne mi prechádzajú cez ruky knižky, študujem stále v dvoch študijných programoch, doktorandské štúdium a doplnkové pedagogické štúdium, aby som mohol byť kvalifikovaný pedagóg. Takže nonstop čítam, navyše mi prednedávnom skončilo študijné obdobie muzikálu Móric Beňovský v Štátnom divadle v Košiciach. Čítam slovenské aj české denníky, učím na konzervatóriu a bystrickej akadémii, takže ja deň bez kníh a čítania nemám," uviedol Igor Timko.

Táňa Keleová-Vasilková (7.4.1964, Chomutov) sa narodila v rodine cestovateľa a publicistu Františka Keleho. Od štyroch rokov žije v Bratislave. Vyštudovala žurnalistiku na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského, pracovala vo viacerých časopisoch, písaniu románov sa venuje od roku 1994. Cena za voľnosť je jej prvým vydaným románom (1997). Je niekoľkonásobnou držiteľkou ocenení Zlatá a Platinová kniha. Štyrikrát získala ocenenie Panta Rhei Awards ako slovenská autorka roku 2009, 2011, 2012, ako aj za najpredávanejšiu knihu roka 2012. Predaj jej románov už prekročil 1.100.000 výtlačkov.

Kniha Julinkina pekáreň sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu