Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Radičová nechce byť premiérka za každú cenu!

Iveta Radičová
Iveta Radičová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – V čase, keď slovenská politická scéna zažíva druhý krízový týždeň po páde vlády, Radičová pred novinármi povedala, že v prípade, že prezident odvolá jej kabinet, o dôveru parlamentu sa uchádzať nebude a to za žiadnych okolností.

Podľa nej je vylúčené, aby parlament znova žiadala o dôveru. "Pokiaľ sa bývalí koaliční partneri dohodli na možnosti postupovať ďalej do 10. marca a pokiaľ nebude podpora zmeny ústavného zákona, potom je jediná možnosť, a to vymenovanie novej vlády. Ale mne ako osobe, ktorá som vládu viedla, NR SR vyslovila nedôveru, teda považujem za vylúčené a absurdné, aby som pred ňu predstupovala," povedala.

Radičová však celkom nesúhlasí ani s avizovanou zmenou ústavy, ktorá by prezidentovi umožnila poveriť súčasnú exekutívu vládnutím až do predčasných marcových volieb. "Ústava sa nemá meniť vtedy, keď je to horúci problém. Má sa meniť systémovo. Je to najvyšší zákon a zmeny by mali byť prediskutované a pripravené a nie preto, že sa niečo nedá vyriešiť, tak ideme plátať," upozornila.

Na otázku, ako si po tomto vyhlásení predstavuje svoju politickú budúcnosť, nám však neodpovedala a odišla.

Radičová

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu