Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Bugár: Sulík a Slota žiadali odvolanie vlády bez riešení

Béla Bugár
Béla Bugár

BRATISLAVA - Predsedovia troch parlamentných strán Robert Fico (Smer-SD), Richard Sulík (SaS) a Ján Slota (SNS) žiadali prezidenta SR Ivana Gašparoviča o odvolanie vlády Ivety Radičovej (SDKÚ-DS).

Sulík so Slotom však neponúkli následné riešenia, Fico spomínal možnosť, že by bol dočasným vládnutím poverený Radičovej kabinet, no s obmedzeniami. SDKÚ-DS, KDH a Most-Híd upozorňovali na nestabilitu, ktorá by nastala po odvolaní vlády bez následného riešenia. Prezident navrhol stranám tri riešenia. Po rokovaní u prezidenta to potvrdil predseda Mosta-Híd Béla Bugár.

"Páni Sulík a Slota tvrdili, že treba odvolať vládu, a potom uvidíme, že čo. Pán Fico hovoril o tom, že treba odvolať vládu, a potom ju poveriť obmedzeným mandátom. Ale to sú nedoriešené veci. Tri strany bývalej koalície SDKÚ, Most a KDH hovorili, že by bolo nezodpovedné vládu odvolať s tým, že potom sa uvidí, lebo to by spôsobilo nestabilitu," priblížil rokovanie s hlavou štátu Bugár.

Dodal, že pred nestabilitou po odvolaní vlády bez ďalšej dohody na riešení varoval aj Fico. Strana SaS sa k rokovaniu s prezidentom nevyjadrila. "Dohodli sme sa, že o výsledku bude informovať len pán prezident," povedala hovorkyňa liberálov Tatiana Tóthová.

Prezident Gašparovič podľa Bugárových slov predstavil lídrom parlamentných strán tri riešenia situácie a teraz čaká na ich vyjadrenie.

Rokovania o dočasnej vláde majú pokračovať vo štvrtok (20. 10.) večer. Oznámil to prezident spolu s tým, že po dnešnom rokovaní s predsedami strán sa nenašlo ústavno-právne riešenie podoby vlády do predčasných volieb, ktoré sa uskutočnia 10. marca 2012.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu