Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

S Ficom si neviem predstaviť spoluprácu, tvrdí premiérka

Iveta Radičová a Robert Fico Zobraziť galériu (2)
Iveta Radičová a Robert Fico

BRATISLAVA – Premiérka Iveta Radičová si nevie predstaviť budúcu spoluprácu s predsedom Smeru-SD Robertom Ficom.

„Fico sa vyjadril, že som politický omyl. Prijímam túto vetu s tým, že to posudzuje svojimi kritériami. Tie naozaj nespĺňam a nechcem spĺňať. Nikdy po tom, čo odznelo opakovane z jeho úst, ja osobne nikdy s ním nemôžem uzatvárať dohody,“ vyhlásila v rozhovore. Odpoveď, či zostáva v politike, si zatiaľ nechá pre seba.

Fico dnes Radičovú obvinil, že oklamala prezidenta Ivana Gašparoviča. Mala mu povedať, že podá demisiu a nie, že bude spojené hlasovanie o eurovale s vyslovením dôvery vláde.

„Robert Fico ma už obvinil z tisíc vecí. Stretla som sa s pánom prezidentom a rozoberali sme možnosti, ako riešiť situáciu. Jedna z možností bolo podanie demisie. Informovala som ho o troch alternatívach. Dôvera vláde, demisia predtým a demisia následná. Bol pravidelne informovaný o krokoch, aj výslednom rozhodnutí,“ uviedla predsedníčka vlády.

Čo hovorí Fico, Radičovú dnes už nezaujíma. „Podanie demisie tak či tak znamenalo pád vlády. Sám prezident ma upozornil, že demisia by mala zmysel len vtedy, ak bude predrokovaná so Smerom-SD. Aby sa Smer-SD pridal k hlasovaniu. Pokiaľ to nie je predrokované, demisia nemusí priniesť efekt, ktorý by mala,“ dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu