Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Sulíka pobavila Ficova snaha určovať rokovanie parlamentu

Richard Sulík Zobraziť galériu (2)
Richard Sulík

BRATISLAVA - Predseda SaS a bývalý šéf Národnej rady SR Richard Sulík sa pobavil na snahe lídra Smeru-SD Roberta Fica určovať, o čom bude rokovať parlament.

"Sme na najlepšej ceste k vláde jednej strany. Toto sme tu už mali 40 rokov a nedopadlo to dobre. Ale keď má Robert Fico dojem, že on bude určovať to, o čom bude parlament rokovať, tak fajn, pobavil som sa," vyhlásil dnes na pôde parlamentu Sulík.

Smer-SD na čele s Ficom v utorok odmietol schvaľovanie vládnych zákonov. Povedal, že bývalá koalícia už nemôže napĺňať program vlády, ktorá už neexistuje, no napriek tomu sa o to pokúša. Smer-SD jej v tom chce zabrániť tým, že bude dávať procedurálne návrhy na zastavenie rokovania o návrhoch, ktorými by sa plnil vládny program.

Schválenie zákona o rozpočtovej zodpovednosti, na ktorého príprave sa Smer-SD podieľa, si však Fico vie predstaviť.

Dlhovú brzdu totiž sociálni demokrati považujú za dôležitú a ak by ju neprijali pre krátkosť času úplne, súčasný parlament by ju mal posunúť minimálne do druhého čítania. Keďže ide o ústavný zákon, bez pomoci sociálnych demokratov nie je možné právnu normu definitívne schváliť.

Fico zároveň pripustil, že by bolo dobré schváliť štátny rozpočet, no jeho strana zaň vraj nezahlasuje. Nie je však ani za rozpočtové provizórium. "Akýkoľvek rozpočet je pre stabilitu štátu lepší ako žiadny," vyhlásil s tým, že po predčasných voľbách si ho nová vláda aj tak upraví.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu