Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Demitrovho spoluhráča ničil strach z lietania: Ani modlitba nepomohla!

Jan Marek
Jan Marek (Zdroj: SITA)

LIBEREC - Hokejový útočník Jan Marek († 31), ktorý sa stal jednou z obetí leteckého nešťastia tímu Lokomotiv Jaroslavľ, musel prekonávať časté martýrium v podobe strachu z lietania. Pripomenul to jeho bývalý spoluhráč z čias pôsobenia v Magnitogorsku Jaroslav Kudrna. Pri rozprávaní o svojich pocitoch mal stiahnuté hrdlo.

"Mary sa pri každom prelete modlil a ťažko niesol každý let. Na túto strašnú vec, ktorá sa stala, sa hľadajú slová ťažko. Mna sa to dotklo docela dosť, pretože som tam tých chlapcov poznal. S Honzom som tam hral štyri roky a ešte jeden bývalý spoluhráč, čo so mnou hral, tam tiež zostal," uviedol Kudrna pri spomienke na spoločné pôsobenie.

Kundra si pamätá aj letisko, z ktorého tragický let odštartoval. "Je malé. Ani to snáď nie je pre normálne linky a je snáď vojenské. Takže sme tam vždy prileteli, autobus zašiel na plochu, my si vybrali bágle, naložili ich do autobusu a išli asi 20 kilometrov do mesta," opísal letisko Tunošna. "Faktorom nešťastia ale bolo asi niečo iné ako malé letisko," dodal hokejista.

Marek v poslednom období zvažoval, že sa radšej vráti do českej extraligy. "Čo mi najviac vadí na Rusku? To, že sa presúvame letecky. Lietať sa totiž veľmi bojím. Keď sme nedávno pristávali v Magnitogorsku a fúkal nám bočný vietor, tak som mal pekne spotené ruky," priznal český útočník pred dvoma rokmi v rozhovore pre Lidové noviny.

"Pripadá mi, že to je čím ďalej tým horšie. Radšej by som išiel na zápas do Moskvy tri dni autobusom. Žiadne prášky ale nechcem brať, možno budem musieť vyskúšať stakan vodky," premýšľal v rozhovore.

Táto taktika by Markovi aj tak nepomohla, pri leteckej tragédii zahynul spolu s ďalšími dvoma Čechmi Karlom Rachůnkom a Josefom Vašíčkom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu