Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Matúš (28) rozdával falošné eurá známym

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA/MICHALOVCE - Z obzvlášť závažného zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov obvinili Matúša z Pavloviec nad Uhom v okrese Michalovce. V auguste v nemeckých Drážďanoch zhotovil presne nezistený počet falošných bankoviek s použitím farebnej atramentovej kopírky.

Ako informovala košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová, išlo najmenej o šesť bankoviek nominálnej hodnoty 50 eur a najmenej šesť kópií bankoviek nominálnej hodnoty 500 eur.

Falzifikáty v septembri po príchode na Slovensko v obci Tibava v okrese Sobrance poskytol pri náhodných stretnutiach viacerým osobám, ktoré kópie zničili a v jednom prípade ich použili ako pravú bankovku za úhradu za tovar v obci Ubľa v Sninskom okrese. Časť bankoviek odovzdali polícii.

Národná banka Slovenska na základe posudku potvrdila, že v prípade päťstoeurovej bankovky išlo o falzifikát so stupňom nebezpečnosti 5, čo je nepodarený falzifikát. Matúša stíhajú na slobode, hrozí mu trest odňatia slobody až na 15 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu