Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Obžalovanú z vyzradenia databázy klientov oslobodili

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE - Okresný súd Košice II oslobodil bývalú zamestnankyňu spoločnosti Skrivanek Slovensko Paulínu L. (33) , ktorá bola obžalovaná z trestného činu ohrozenia obchodného tajomstva.

Prokuratúra jej kládla za vinu, že v júni a júli 2009 neoprávnene použila databázu klientov svojho bývalého zamestnávateľa, ktorý poskytuje prekladateľské, tlmočnícke a jazykové služby, v prospech nového zamestnávateľa, ktorý podnikal v rovnakej oblasti. Podľa obžaloby žena v novom zamestnaní oslovila klientov firmy, kde pracovala predtým, pričom sa odvolávala na predchádzajúcu spoluprácu.

Súd Paulínu L. oslobodil s tým, že sa skutok nestal. Rozsudok odôvodnil najmä pochybnosťami o tom, či databáza klientov spĺňala znaky obchodného tajomstva, alebo ide o informácie bežne dostupné v obchodnom styku. Súd sa tým priklonil k verzii obhajoby. „Klientov som našla na internete cez vyhľadávač. Že medzi nimi boli aj niektorí zákazníci môjho bývalého zamestnávateľa, je náhoda,“ tvrdila Paulína L. Proti rozsudku sa môže odvolať prokurátor.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu