Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Obžalovali bývalého príslušníka SIS Hrbáčka

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Generálna prokuratúra po dvoch rokoch vyšetrovania obžalovala bývalého príslušníka Slovenskej informačnej služby Michala Hrbáčka z pokusu o ublíženie na zdraví. Muž podľa prokurátora spolu s ďalšími tromi komplicmi prepadol ešte v roku 2006 jedného z bratislavských advokátov.

Hrbáček bol tiež v 90. rokoch podozrivý z toho, že sa podieľal na únose syna vtedajšieho prezidenta Michala Kováča do cudziny.

Informácie o násilných trestných činoch niekdajších príslušníkov bezpečnostných zložiek poskytol kriminalistom bývalý policajt Juraj Roszík, ktorý si odpykáva trest za vraždu podnikateľa Jána Kubašiaka. Roszík pri vyšetrovaní vraždy Kubašiaka vypovedal o policajných komandách, ktoré vraj vo voľnom čase zastrašovali a lúpili. Hrbáček však pred súdom, ktorý rozhodoval o jeho väzbe, v minulosti tvrdil, že Roszíka nepozná.

Bývalého príslušníka SIS zadržali v septembri roku 2008, no súd ho v januári 2009 z väzby prepustil na kauciu 19.916 eur. Obžalovaný sa podľa rozhodnutia súdu nesmie priblížiť k poškodenému advokátovi ani k svedkovi Roszíkovi. V prípade dokázania viny pred súdom Hrbáčkovi hrozí trest od päť do 15 rokov väzenia.

Obžalovaný expolicajt figuruje aj v procese s majiteľom rašeliniska na Orave, podnikateľom Tobiášom Loykom. Ten si podľa prokuratúry objednal vraždu konkurznej správkyne a troch zástupcov veriteľov vrátanie Hrbáčka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu