Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Prokuratúra stiahla obžalobu na Reháka

Martin Rehák
Martin Rehák

BRATISLAVA - Prokuratúra stiahla z bratislavského krajského súdu obžalobu na syna známeho podnikateľa Ladislava Reháka Martina a jeho spoločníka Róberta Janečka.

Napísal to dnes denník Sme. Oboch mužov prokuratúra pôvodne vinila z vydierania účtovníčky v jednej z Rehákových firiem.

Martina Reháka a Janečka uznal v máji okresný súd za nevinných, prípadom sa však ešte mal zaoberať odvolací súd. "Na základe pokynu Generálnej prokuratúry sme vzali odvolanie späť," povedal denníku hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry René Vanek. Generálna prokuratúra podľa Sme nevysvetlila, prečo sa takto rozhodla. Oslobodzujúci rozsudok sa však stal právoplatným.

Pôvodne v prípade údajného vydierania polícia zadržala aj Ladislava Reháka, známeho aj ako podpredsedu predstavenstva mobilného operátora Orange, a jeho ďalšieho syna Juraja. Trestné stíhanie voči nim však neskôr prokuratúra zastavila.

Rehák s Janečkom podľa obžaloby v roku 2006 výhražkami nútili účtovníčku Andreu Klabníkovú vrátiť dlh päť miliónov korún (165.970 eur). Okresný súd Bratislava II však mužov oslobodil s tým, že sa nepodarilo vydieranie preukázať. Rehák tvrdil, že žena sama a dobrovoľne podpísala zápisnicu, že vzala z rodinnej firmy Rehákovcov peniaze. Urobila tak vraj po tom, čo jej prišli na podozrivé výbery.

Klabníková sa stala po konflikte s Rehákovcami chráneným svedkom a žila na utajenom mieste. Neskôr však aj na ňu podala prokuratúra obžalobu pre spreneveru peňazí z Rehákovej firmy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu