Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Proces s Černákom sa blíži ku koncu, rozsudok asi v piatok

Mikuláš Černák
Mikuláš Černák

PREŠOV - Pred Okresným súdom v Prešove dnes bude pokračovať proces s Mikulášom Černákom. Údajný šéf podsvetia čelí obžalobe zo šiestich vrážd a organizovania ďalšej vraždy.

Proces, ktorý začal vlani v novembri, sa blíži ku koncu. Už tento týždeň sa očakávajú záverečné reči prokuratúry a Černákových obhajcov. Černákovi v prípade dokázania viny hrozí 15- až 25-ročné väzenie alebo doživotie.

Pred súdom by dnes mal vypovedať znalec z odboru psychológie. Dôležitý posudok súdu napovie, či môže mať prípadný trest na Černáka prevýchovný účinok. Hoci Černák sa pôvodne psychologickému vyšetreniu chcel podrobiť, neskôr svoje rozhodnutie zmenil, prekážal mu totiž výber znalca. Znalec tak mohol vychádzať len z rozsiahleho vyšetrovacieho spisu, ten má už dnes vyše 12.000 strán.

Černák počas procesu tiež žiadal, aby súd prihliadol na posudok českých psychológov, ktorého vypracovanie si údajný mafiánsky šéf už dávnejšie objednal. Podľa tohto posudku má Černák priemernú až mierne nadpriemernú inteligenciu, je silno viazaný na hodnoty rodiny a jeho prevýchova je možná.

Pojednávania sú predbežne vypísané do konca týždňa. Podľa informácií súd v piatok pravdepodobne určí termín vynesenia rozsudku.

Počas sledovaného procesu pred súd predstúpili desiatky svedkov, z ktorých väčšina vypovedala proti Černákovi, viacero znalcov z odboru balistiky či súdneho lekárstva. Samotný Černák na začiatku procesu odmietol vypovedať, neskôr svoju taktiku zmenil a k skutkom vypovedal dva dni, počas ktorých verejnosť a médiá z procesu vylúčili.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu