Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Na Krajský súd sa vracajú Majského byty

Jozef Majský
Jozef Majský

TRENČÍN - Budúci mesiac bude Krajský súd v Trenčíne opäť rozhodovať o osude necelých siedmich stoviek bytov v Bánovciach nad Bebravou, ktoré v roku 1994 získala firma Tatra Sipox podnikateľa Jozefa Majského pri privatizácii bánovskej Tatry.

Trenčiansky súd pred dvoma rokmi rozhodol, že byty neboli súčasťou privatizácie a patria štátu. Pre obyvateľov a dlhoročných pracovníkov Tatry to znamenalo, že si mohli byty odkúpiť. Najvyšší súd však rozsudok zrušil a vec sa vracia na kraj.

“Dôvodom je nedostatočne zistený skutkový stav,” odôvodnil rozhodnutie z konca marca Peter Préti z NS SR. Rozsudok teda stále nie je právoplatný, no drvivú väčšinu bytov si ich obyvatelia už odkúpili. Ministerstvo hospodárstva, ktoré žalobu o určenie vlastníctva podávalo, nechcelo dopredu špekulovať, čo by robilo, ak by byty súd pridelil späť nástupcovi Tatra Sipoxu, spoločnosti Tatrabyt. Konateľka spoločnosti Zuzana Gregorová tiež nepovedala, čo budú žiadať v prípade úspešného sporu. Pojednávanie sa uskutoční 10. septembra.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu