Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Majský od piatka opäť na súde

Jozef Majský
Jozef Majský

BRATISLAVA - Na Špeciálnom súde v Pezinku sa budú 16. a 23. januára opäť zaoberať prípadom bývalého veľkopodnikateľa Jozefa Majského, Patrika Pachingera a Dávida Brtvu. Trojica čelí obžalobe z tunelovania nebankových spoločností BMG Invest a Horizont Slovakia a trestného činu zakladania a zosnovania zločineckej skupiny.

Decembrové pojednávanie musel súd odročiť pre práceneschopnosť Petra Filipa, obhajcu Jozefa M.

Advokát Filip poslal súdu písomné ospravedlnenie a lekársku správu, zároveň požiadal o odročenie pojednávania, keďže Jozef M. trval na prítomnosti svojho obhajcu. Prokurátor celú situáciu opísal ako zúfalú. Pre rôzne procesné prekážky súd pojednávanie odročil už štvrtýkrát.

"Pánovi Filipovi prajem pevnejšie zdravie," poznamenal prokurátor a dodal, že zatiaľ neuvažuje o preskúmaní práceneschopnosti obhajcu ani o návrhu, že by Jozefovi M. pridelili nového obhajcu.

Špeciálny súd 27. apríla 2007 trojicu odsúdil za trestné činy založenia a zosnovania zločineckej skupiny a podvodu. Podľa obžaloby spôsobili škodu viac ako 26,56 mil. eur spoločnostiam BMG Invest a Horizont Slovakia. Jozefa M. odsúdil senát na 12 rokov, Dávida B. na 11 rokov a peňažný trest 300 000 Sk (9958 €) a Patrika P. na 10 rokov a peňažný trest 300 000 Sk (9958 €).

Proti rozhodnutiu sa obžalovaní odvolali. Najvyšší súd SR v októbri 2007 na neverejnom zasadnutí zrušil prvostupňový rozsudok a vec vrátil Špeciálnemu súdu, aby ju znova v potrebnom rozsahu prerokoval a rozhodol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu