Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Obvinili policajta, plánoval vraždu!

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Policajná inšpekcia zadržala a obvinila z prípravy vraždy 53-ročného policajta z Trebišova. Potvrdila to dnes Silvia Miháliková z komunikačného odboru kancelárie ministra vnútra.

"Policajná inšpekcia vlastnou operatívnou činnosťou odhalila trestný čin, do ktorého prípravy mal byť zainteresovaný aj policajt. (...) Ten mal v období od roku 2007 doposiaľ pripravovať vraždu s osobným motívom," uviedla Miháliková.

Policajt si podľa nej údajne pre tento účel zadovážil aj zbraň, podozrivý je tak aj nedovoleného ozbrojovania. Vyšetrovateľ dal podnet prokurátorovi návrh na jeho vzatie do väzby.

Voči policajtovi, ktorý bol v službe od roku 1993, už nadriadený začal podľa Mihálikovej personálne konanie o jeho prepustení. Obvinenia zo závažných trestných činov proti príslušníkom polície sa objavili aj v minulosti.

Jeden z najznámejších je prípad vraždy podnikateľa Jána Kubašiaka z roku 2006, za ktorú súdy potrestali trojicu bývalých policajtov. Jeden z nich bol v čase vraždy v aktívnej službe.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu