Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dvaja účastníci Pohody sú stále vo vážnom stave

záchranka odváža zranených z Pohody
záchranka odváža zranených z Pohody

ŽILINA - Zranení muž a žena z trenčianskeho festivalu Pohoda stále ležia vo vážnom stave v umelom spánku v nemocniciach v Žiline a Martine. Zástupcovia martinskej nemocnice však dnes nevylúčili, že sa v piatok pokúsia začať s preberaním 19-ročnej dievčiny z umelého spánku.

Zdravotný stav ďalších dvoch účastníkov Pohody hospitalizovaných v Martine sa zlepšil natoľko, že ich mohli z nemocnice prepustiť. Domov sa v závere týždňa možno dostane i jeden z dvojice mužov, ktorí sa liečia v Žiline.

"Prepustení boli jedno dievča a chlapec. Je tu ešte jedna dievčina, ktorej stav sa zásadne nemení, je v umelom spánku. Predpokladáme, že do piatku bude udržiavaná v umelom spánku a potom uvidíme, ako bude reagovať," povedala hovorkyňa martinskej nemocnice Katarína Kapustová.

Všetci traja účastníci Pohody hospitalizovaní v Turci mali poranenia hlavy. Stav 25-ročného muža, ktorý sa lieči v Žiline, označila riaditeľka tamojšej nemocnice Daniela Bekeová za veľmi vážny. Pacient zápasí s opuchom mozgu, ťažko zranené má tiež oko. Lekári ďalší vývoj zdravotného stavu muža predpovedať nechceli.

"Ďalšieho, 20-ročného, pacienta prepustíme zrejme na konci týždňa alebo v pondelok, nakoľko prognóza jeho zdravotného stavu vyzerá dobre," dodala Bekeová.

Podľa informácií sa zlepšil i zdravotný stav muža, ktorý sa lieči v nemocnici v Bratislave. Po sobotňajšom zrútení veľkého festivalového stanu bolo v opatere lekárov vo viacerých slovenských nemociach približne 40 ľudí. Utrpeli najmä zranenia hlavy, krku, hrudníka a chrbtice. Lekári ambulantne ošetrili takmer šesť desiatok ľudí.

Tragédia sa stala počas búrky, silný vietor nadvihol stan a jeho konštrukcia dopadla na účastníkov festivalu. V tom čase sa v stane nachádzali stovky ľudí. Obeťou tragédie sa stal 29-ročný muž z Piešťan. Príčiny nešťastia vyšetruje polícia.

Organizátori potvrdili, že už dostali niekoľko žiadostí o odškodnenie. Ich vybavenie však pravdepodobne potrvá dlhšiu dobu. "Chodia nám nejaké žiadosti o odškodnenie alebo o vrátenie peňazí za vstupenky. Chceme, aby ľudia žiadosti naďalej posielali mailom. Keďže teraz naozaj ešte riešime tragédiu a kompletné uzavretie festivalu, tak sa im vyjadríme do 30 až 60 dní," povedal hovorca Pohody Mário Gešvantner. Neuviedol, na akú čiastku bol festival poistený. "Toto sú naozaj veci obchodného tajomstva," dodal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu