Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Železiarne Podbrezová prepustia ďalších 190 ľudí

(Zdroj: TASR)

BANSKÁ BYSTRICA - Spoločnosť Železiarne Podbrezová ide prepustiť 190 zamestnancov, výpovedná lehota im začne plynúť 1. mája tohto roka. Informovala o tom šéfredaktorka firemného časopisu Podbrezovan Oľga Kleinová.

"V prípade, že zamestnanci budú súhlasiť so skončením pracovného pomeru pred začatím plynutia výpovednej doby, spoločnosť im vyplatí, ak v nej odpracovali menej ako päť rokov, štyri priemerné platy, a ak odpracovali viac ako päť rokov, šesť priemerných platov," uviedla Kleinová.

Ako ďalej informovala, medzi zamestnancami, ktorí majú zo spoločnosti odísť, tvoria viac než 20 % poberatelia starobných dôchodkov, respektíve takí, ktorí o starobný dôchodok môžu požiadať. Minimálne 100 zamestnancom ponúkne firma prácu v dcérskej spoločnosti ŽĎAS v Žďári nad Sázavou. Dopady finančnej a hospodárskej krízy rieši vedenie Železiarní Pobrezová od tretieho štvrťroka minulého roka. V januári rozhodlo o prepustení 361 ľudí, teraz teda ide o druhé hromadné prepúšťanie v tomto roku. "V krátkej budúcnosti už neočakávame ďalšie znižovanie stavov zamestnancov a v rámci individuálnych pohovorov bude jedna z prvoradých otázok i záujem - možnosť nástupu späť do Železiarní Podbrezová v prípade zlepšenia situácie na trhoch," uzavrela Kleinová.

Spoločnosť Železiarne Podbrezová, a.s. je zapísaná v Obchodnom registri SR od mája 1992, eviduje základné imanie vo výške 81,06 mil. €. Je výrobcom oceľových bezšvíkových rúr, rúrových oblúkov, pozdĺžnych zváraných rúr veľkých priemerov a produktov hutníckej druhovýroby. Zaoberá sa tiež výrobou, opravou strojov, zariadení, náhradných dielov pre hutnícke a strojárske odvetvie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu