Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

V nemocniciach zostáva 11 zranených z autobusu z Polomky

Pacienti z havarovaného autobusu v Polomke Zobraziť galériu (7)
Pacienti z havarovaného autobusu v Polomke (Zdroj: Topky.sk)

BREZNO - V nemocnici v Brezne už zostalo ležať iba 6 pacientov z havarovaného autobusu v Polomke. Vodiča a dvoch chlapcov prepustili domov. Odporučil im to psychológ.

„Všetkých troch sme prepustili na ich vlastnú žiadosť, respektíve žiadosť ich blízkych. Ide o mimoriadnu výnimku, v normálnom prípade by ešte u nás mali ležať,“ vysvetlil primár oddelenia úrazovej chirurgie v Nemocnici v Brezne Peter Saktor.

Všetci traja totiž boli v zlom psychickom stave a domáce prostredie by im malo pomôcť. „U vodiča je to pochopiteľné, no a každý z prepustených chlapcov prišiel o jedného z rodičov,“ spresil primár. Urobili tak po dohode so psychológom, ktorý takýto postup odporučil. Domáce liečenie a ambulantné kontroly by v ich prípadoch mohli stačiť.

Ostatní pacienti sú síce v stabilizovanom stave, vyžadujú si však ďalšiu hospitalizáciu, minimálne niekoľko dní. V banskobystrickej Rooseveltovej nemocnici zostalo ešte ležať 5 pacientov z autobusu. Jednu previezli do nemocnice v Partizánskom, aby bola bližšie k bydlisku.

„Uvažujeme ešte o prevoze ďalšej pacientky do Srbska, odkiaľ pochádza. Keďže je to finančne náročné, musia to odsúhlasiť poisťovne,“ vysvetľuje primár traumatológie Eugen Bielik. Zvyšní piati pacienti by mali zostať v nemocnici v Banskej Bystrici až dovtedy, kým nebudú potrebovať intenzívnu starostlivosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu