Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Vodiča havarovaného autobusu prepustili z nemocnice

Havária pri Polomke. Zobraziť galériu (7)
Havária pri Polomke.

BREZNO - Po sobotňajšej tragickej zrážke autobusu s osobným vlakom v Polomke zostalo dnes v nemocniciach ešte 12 ľudí, ďalších troch vrátane šoféra autobusu naopak už prepustili.

Informovala o tom hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Čižmáriková a primár z breznianskej nemocnice Peter Saktor. Stav zranených je stabilizovaný. Nehoda si vyžiadala 12 obetí.

Päť zranených zostalo v nemocnici v Banskej Bystrici, jednu pacientku v nedeľu previezli do nemocnice v Partizánskom. V Brezne zostalo šesť zranených, troch vrátane šoféra prepustili na ich žiadosť, alebo na žiadosť príbuzných.

Najťažšie zranení ležia v banskobystrickej Rooseveltovej nemocnici. "Zatiaľ sa neuvažuje nad transportom ostatných pacientov," povedala Čižmáriková. Rovnako sú na tom aj hospitalizovaní v Brezne, kde dnes ešte budú operovať jednej pacientke členok.

Primár úrazovej chirurgie nemocnice v Brezne Saktor dodal, že medzi prepustenými bol aj šofér havarovaného autobusu. "Odišiel na vlastnú žiadosť v sprievode príbuzných," povedal Saktor.

Príčiny havárie polícia vyšetruje, podľa viacerých zdrojov však vodič nestihol zaradiť rýchlosť a zostal stáť na železničnom priecestí. Kedy bude vyšetrovateľ pokračovať vo výsluchu vodiča, banskobystrická polícia dnes odmietla komentovať. Rovnako sa nevyjadrili k prípadnému obvineniu šoféra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu