Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

S obeťami nehody sa rozlúčia vo štvrtok na námestí

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU – Do Bánoviec nad Bebravou už dnes privezú viaceré obete sobotňajšej havárie autobusu s osobným motorovým vlakom v Polomke v okrese Brezno.

Mesto rozhodlo, že posledná rozlúčka s nimi bude vo štvrtok o 15:00 na Námestí Ľudovíta Štúra pred miestnym kostolom, v prípade mimoriadne nepriaznivého počasia bude v športovej hale. Na dnešnej tlačovej konferencii o tom informoval primátor mesta Stanislav Šiko. Pre všetkých účastníkov nehody mesto zriadilo účet, na ktorý môžu ľudia prispieť. Pri Polomke zahynulo 12 ľudí z Bánoviec nad Bebravou a okolia, ktorí sa išli lyžovať do strediska Bučnik.

V meste naďalej pôsobí krízový intervenčný štáb ministerstva zdravotníctva, ktorý pomáha pozostalým a príbuzným zranených. Štáb im bude nápomocný aj počas štvrtkovej rozlúčky. Samotné pohreby sa už budú konať individuálne na viacerých cintorínoch. Do nemocnice v Bánovciach zatiaľ previezli len jedného neplnoletého pacienta, ktorému pri tragédii zahynul otec. Mesto pozostalým pomáha aj pri vybavovaní formalít. Šiko dodal, že viacerých z dvadsiatky zranených už nemocnice v Banskej Bystrici, Brezne a Revúcej prepustili do domáceho liečenia. V utorok sa v Bánovciach nad Bebravou koná riadne zasadnutie mestského zastupiteľstva. Podľa prednostu mestského úradu Štefana Kobzu na programe bude aj mimoriadny bod rokovania, na ktorom sa budú poslanci tragédii venovať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu