Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

V P. Bystrici a Púchove stratí prácu 230 ľudí

TRENČÍN - Považskobystrická spoločnosť PSL pre hospodársku krízu prepustí 193 zamestnancov. O prácu prídu hlavne robotníci. Firma sa zaoberá výrobou ložísk, k prepúšťaniu ju vedie strata zákaziek a zníženie dopytu na hlavných trhoch v USA, Francúzsku, Taliansku a Nemecku.

„Spoločnosť bude prepúšťať v mesiacoch apríl až jún,“ uviedol pre agentúru SITA Alexander Jakubička z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Považskej Bystrici, kde firma nahlásila hromadné prepúšťanie. Firma zamestnáva takmer tisícku ľudí.

O prácu prídu aj lekári a sestričky v púchovskej nemocnici Zdravie, kde sa likviduje chirurgické oddelenie a v Púchove tak zanikne lôžková časť a ostane len poliklinika. Nemocnica, ktorá ide do konkurzu, podľa Jakubičku nahlásila prepustenie 37 členov zdravotníckeho personálu. Prepustenie stovky ľudí ešte v januári nahlásil považskobystrický Sauer-Danfoss a.s. Zamestnanci končia aj v hutníckej firme Colmet, tí pre nevyplatené mzdy podali návrh na vyhlásenie konkurzu firmy. Jakubička uviedol, že tu im oficiálne ešte nikto prepúšťanie nenahlásil, ale je jasné, že približne 150 zamestnancov v Colmete končí.

V poradí štvrté hromadné prepúšťanie nahlásila aj trenčianska textilná firma Merina. Zuzana Horníková z trenčianskeho úradu práce uviedla, že firma sa rozhodla prepustiť 90 zo súčasných 146 zamestnancov. „Je tam predpoklad, že firma končí,“ uviedla. Podľa jej slov zvyšok zamestnancov má dopredať zásoby. Riaditeľ spoločnosti Miroslav Majerník v decembri nevylúčil, že sa výroba v Merine môže úplne skončiť a spoločnosť bude v budúcnosti v textilnom priemysle len obchodovať. Fabriku založili bratia Tiberghienovci pred vyše sto rokmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu