Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Návštevníci zoo sú pobúrení: Namiesto mláďat pandy našli vo výbehu... Toto je vrchol, veď pozrite!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Profimedia)

TCHAJ-ČOU – Zoologická záhrada v Číne vyvolala u ľudí zmiešané reakcie po tom, čo zamestnanci obliekali psov ako pandy. Údajne tak urobili preto, lebo nemali k dispozícii skutočné zvieratá. Dokazujú to zábery, ktoré rýchlo obleteli sociálne siete.

Falošné pandy, ktoré boli odhalené 1. mája v zoologickej záhrade Tchaj-čou v provincii Ťiang-su, boli v skutočnosti psy čau-čau – veľkosrsté plemeno zo severnej Číny, uvádza denník New York Post. Predstavitelia zoo psom údajne ostrihali srsť a zafarbili tváre na čierno, aby vyzerali ako pandy. Následne každý deň od 8:00 do 17:00 vystavili takzvané „psie pandy“ vo výbehu, čím prilákali davy ľudí.

Na otázku, prečo psi obliekli ako pandy, zástupca zoologickej záhrady uviedol: „V zoo nie sú žiadne pandy, a preto sme to urobili.“ Mnohí návštevníci obviňovali zoo z týrania zvierat. Predstavitelia zoologickej záhrady však trvajú na tom, že táto praktika nie je pre zvieratá škodlivá. „Ľudia si tiež farbia vlasy,“ vysvetlil hovorca. „Prírodné farbivo možno použiť na psy, ak majú dlhú srsť,“ dodal.

Premeny psov na pandu nie sú žiadnou novinkou. Pred desiatimi rokmi sa mláďatá oblečené ako pandy stali takým luxusným artiklom, že obchody s domácimi zvieratami nedokázali uspokojiť dopyt. „Pred desiatimi rokmi bolo prirodzeným inštinktom Číňana zjesť psa,“ povedal pre londýnske noviny Metro Hsin Ch’en, majiteľ obchodu so zvieratami v Chengdu, Sichuan. „Teraz sme ako Západniari a toto zviera máme za spoločníka,“ dodal.

Viac o téme: PandaPesZoologická záhradaČína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu