Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Riaditeľka detského domova matku detí neodsudzuje!

Detský domov, Banská Bystrica Zobraziť galériu (7)
Detský domov, Banská Bystrica

BANSKÁ BYSTRICA - Vedenie banskobystrického Detského domova, z ktorého si matka v pondelok uniesla svoje dve deti správanie 40-ročnej ženy chápe. „Vzhľadom na to, v akej situácií sa matka nachádza určite jednala skratovo. Myslela si, že je to najlepšie pre ňu aj pre deti. Viem sa vcítiť do jej prežívania a neodsudzujem ju za to," vyhlásila riaditeľka Detského domova na Kollárovej ulici Ľubica Bľandová.

Za jej „riaditeľovania" ide vôbec o prvý takýto prípad. Dvaja chlapci – 2-ročný Dávidko a ročný Adrián boli v detskom domove od októbra minulého roka. Dostali sa tam po rozhodnutí okresného súdu v Brezne, keďže ich matka sa o deti nedokázala postarať. Podľa riaditeľky domova ich však matka aj so svojím druhom pravidelne navštevovala.

„Boli v ťažkej situácii, pretože si nedokázali nájsť prácu. Skúšali to v Bratislave, Trenčíne, ale aj v Prahe. Aj odtiaľ však vždy za deťmi prišli," obhajuje ich správanie riaditeľka Bľandová. Rovnaký scenár, ale s iným koncom sa odohral aj tento pondelok. Matka s druhom prišli opäť navštíviť svoje deti.

„Doobeda ich zobrali na vychádzku asi na dve hodiny. Keď sa vrátili a požiadali o vychádzku aj poobede medzi 15-17 hod., súhlasila som," spomína riaditeľka. Z tejto druhej vychádzky sa už však nevrátili a odvtedy sa zdržiavajú na neznámom mieste.

„Prípad je v štádiu vyšetrovania, po nezvestných deťoch aj po ich matke polícia pátra," hovorí banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Podľa polície totiž matka nie je schopná deťom zaistiť základné životné potreby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu