Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

AKTUALIZOVANÉ Deti unesené zo Slovenska našli

Adrián Kozma Zobraziť galériu (4)
Adrián Kozma

BRATISLAVA – Ročného Adriána Kozmu a jeho dvaapolročného brata Dávida, ktorých v pondelok zo Slovenska uniesli na falošné doklady bezdomovci, česká polícia dnes našla. Česká kriminálka vyhlásila mimoriadne pátranie, keďže ich videli v Českom Tešíne aj s únoscami – matkou a jej českým priateľom. Odvtedy sa po nich zľahla zem, ako nám ešte dnes ráno potvrdila Pavla Kopecká z českej polície.

Podľa informácií banskobystrickej policajnej hovorkyne Márie Faltániovej Dávid a Adrián sú aj s matkou na polícii v Ostrave-Vítkoviciach a sú v poriadku.

Chlapci bývali v Detskom domove v Banskej Bystrici, kam ich umiestnil súd pre zanedbanie starostlivosti matkou. V pondelok popoludní si ich však matka Anna Kozmová prevzala od personálu domova spolu so svojím českým priateľom Miloslavom Košeckým. Naňho je vydaný zatykač. Podľa dohody ich mala vrátiť ešte v ten istý večer, čo sa nestalo. Spolu s priateľom sfalšovala priepustku detí z domova, aby s nimi mohla odcestovať zo Slovenska.

Podľa skorších informácií Pavly Kopeckej naposledy videli hľadané osoby v utorok ráno v Českom Tešíne. "Predpokladáme, že by mohli smerovať do Prahy alebo iného mesta. Keďže nemajú finančné prostriedky, premiestňujú sa buď stopom alebo načierno vlakom," uviedla Kopecká.

Dodala, že deti mohli byť v ohrození života, pretože už v minulosti sa o nich matka s priateľom nestarali, nedodržiavali základné hygienické potreby chlapcov a sú bez peňazí. Väčšinou s nimi prespávali v staničných halách a neustále cestovali z miesta na miesto. Podľa polície matka ani jej priateľ nie sú schopní deťom zaistiť základné životné potreby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu