Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

V súboji Gašparovič : Radičová by rozhodlo II.kolo

BRATISLAVA - Pre budúce prezidentské voľby sú zatiaľ dvaja vážni kandidáti.

Potvrdil to aj júlový prieskum agentúry MVK. V prvom kole by boli jasnými favoritmi Ivan Gašparovič so ziskom 47,9 percenta hlasov a Iveta Radičová s 35,4 percenta. Obaja by tak postúpili do druhého kola.

Percentá sú vypočítané z odpovedí rozhodnutých voličov. Do volieb by nešlo 6,5 percenta opýtaných, 13,9 percenta sa nevedelo vyjadriť.

Ak by bolo prvé kolo prezidentských volieb tento mesiac, tretí by skončil Vladimír Mečiar s 8,8 percenta hlasov, za ním Martin Bútora s 3,1%.

Pod dvoma percentami zostali Ivan Šimko (1,8), Dagmar Bollová (1,4), Vladimír Masár (1,1). Posledný je s pol percentom potenciálnych voličov Ján Kubík.

MVK robila prieskum 9. až 21. júla na reprezentatívnej vzorke 1 002 respondentov.

Položila im otázku: "Voľby prezidenta SR budú na jar 2009. Predstavte si však situáciu, že by sa prvé kolo konalo už dnes. Komu by ste dali svoj hlas, ak by sa o funkciu hlavy štátu uchádzali títo kandidáti?"

V abecednom poradí im ponúkli ako možných kandidátov Dagmar Bollovú, Martina Bútoru, Ivana Gašparoviča, Júliusa Kubíka, Vladimíra Masára, Vladimíra Mečiara, Ivetu Radičovú a Ivana Šimka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu