Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Ministerstvo zahraničných vecí intenzívne sleduje situáciu v Izraeli: Dôležitá výzva pre občanov Slovenska!

Lokalizované miesta v Izraeli a v jeho blízkosti, na ktoré IDF vydali ochranné varovania pre obyvateľov
Lokalizované miesta v Izraeli a v jeho blízkosti, na ktoré IDF vydali ochranné varovania pre obyvateľov (Zdroj: SITA/AP Graphic)

BRATISLAVA - Situáciu v regióne Blízkeho východu po nočnom útoku Iránu na Izrael slovenský rezort diplomacie intenzívne sleduje. Je v kontakte so zastupiteľskými úradmi, ktoré ju monitorujú priamo na mieste. Uviedol to komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

"Vzhľadom na dynamický vývoj situácie v regióne vyzývame všetkých občanov SR, ktorí sa na tomto území v súčasnosti nachádzajú, aby pre vlastnú bezpečnosť dodržiavali všetky cestovné odporúčania," odporúča ministerstvo zahraničných vecí s tým, že v prípade núdze môžu slovenskí občania kontaktovať príslušné veľvyslanectvá SR. Pre bezpečnosť slovenských diplomatov však rezort zahraničných vecí nebude svoje postupy komunikovať verejne.

Irán v noci na nedeľu zaútočil na Izrael viac než 300 bezpilotnými lietadlami a raketami, uviedla izraelská armáda. Izraelu a spojencom sa podarilo zostreliť až 99 percent z nich. Teherán uviedol, že išlo o odvetu za Izraelu pripisovaný nálet na iránske veľvyslanectvo v sýrskom Damasku aj iné "zločiny" vrátane vojny proti palestínskemu militantnému hnutiu Hamas v Pásme Gazy.

Viac o téme: IránIzrael
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu