Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Biele ruže pre Luciu († 17) Sofiu († 18) a Katku († 17): V Starej Ľubovni pochovajú obete tragickej nehody

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj, ZUŠ Jána Melkoviča Stará Ľubovňa)

STARÁ LUBOVŇA – Stará Lubovňa je zahalená v smútku. Pri sobotnej tragickej nehode v Spišskom Podhradí zomreli tri mladé dievčatá, ktoré mali celý život pred sebou. Ich najbližších teraz čaká ťažká úloha – navždy svoje milované dcéry, sestry či vnučky odprevadiť pri poslednej rozlúčke.

Rozlúčka s Luckou, Sofiou a Katkou sa uskutoční v stredu 10. apríla. „O 10.00 hodine sa v Chráme Matky ustavičnej pomoci pri Kláštore redemptoristov v Starej Ľubovni uskutoční archijerejská svätá liturgia, ktorú budú sláviť prešovský arcibiskup a metropolita Jonáš, spišský diecézny biskup František Trstenský a emeritný torontský biskup Marián Andrej Pacák CSsR,“ oznámilo mesto. Po archijerejskej svätej liturgii budú vykonané pohrebné obrady na Novom cintoríne v Starej Ľubovni.

Biele ruže pre Luciu
Zobraziť galériu (4)

Tých, ktorí sa smutnej udalosti zúčastnia, prosia, aby nenosili vence a kytice. „Ak je to možné, ako kvetinový dar prineste bielu ružu,“ poprosili. „Pamätajme v modlitbách nielen na zosnulé dievčatá, ale aj na ich rodičov, súrodencov, príbuzných,“ dodali.

K nešťastiu došlo v sobotu ráno. Autobus zrazil skupinu mladých ľudí, ktorí mali deň stráviť na kresťanskom podujatí. Sedem z nich utrpelo zranenia, dve dievčatá prišli o život na mieste, ďalšie zomrelo pri prevoze do nemocnice.

Biele ruže pre Luciu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/ZUŠ Jána Melkoviča Stará Ľubovňa)

Obeťou bola 17-ročná Lucia, dcéra primátora Starej Ľubovne Ľuboša Tomka. „Nevieme pochopiť dnešnú hroznú tragédiu, prežiť vlastné dieťa je najťažšia životná skúška, bolí to, veľmi. Ďakujeme za podporu,“ reagoval ešte v osudný deň zronený otec.

O život prišla aj 18-ročná nadaná umelkyňa Sofia. Študovala na miestnej umeleckej škole a venovala sa spevu. Ľudia mohli jej vystúpenie vidieť online počas Vianoc. Nový čas tiež uvádza, že len pred pár týždňami sa zúčastnila medzinárodnej súťaže Golden Voice Malta, kde získala diplomy v kategórii Populárny spev a Národný hit. Okrem toho reprezentovala školu v recitačnej súťaži Hviezdoslavov Kubín a v okresnom kole sa umiestnila na 2. mieste.

Treťou obeťou je 17-ročná Katarína. Svoj boj o život prehrala po prevoze do košickej nemocnice.

Viac o téme: NehodaPohrebObeteStará ĽubovňaSpišské PodhradieAutobus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu