Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KDH na Blahu nezabudlo: Jeho video nevedia dostať z hlavy, v utorok začnú konať!

KDH chce stále odvolávať Blahu. Zobraziť galériu (2)
KDH chce stále odvolávať Blahu. (Zdroj: Topky/Ramon Leško, Telegram/Ľuboš Blaha)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR za KDH chcú odovzdať návrh na odvolanie Ľuboša Blahu (Smer-SD) z postu podpredsedu parlamentu v utorok (7. 11.). Uviedla to predsedníčka klubu KDH Martina Holečková s tým, že zozbierali potrebný počet 30 podpisov poslancov na podanie návrhu. Predpokladá, že poslanci by mohli o návrhu rokovať 14. novembra pred schôdzou o programovom vyhlásení vlády.

archívne video

Video Ľuboša Blahu, ktoré zožalo kritiku opozície po tom, ako si začal robiť "poriadok" v kancelárii (Zdroj: Telegram/Ľuboš Blaha)

"KDH už získalo potrebný počet 30 podpisov na odvolanie Ľuboša Blahu. Návrh na jeho odvolanie by sme chceli odovzdať v utorok a predpokladáme, že mimoriadna schôdza o jeho odvolávaní by mohla byť v utorok 14. novembra pred schôdzou o programovom vyhlásení vlády," uviedla Holečková. Poslanci tak reagujú na video, v ktorom Blaha vo svojej kancelárii zvesil portrét prezidentky Zuzany Čaputovej a odstránil vlajku Európskej únie.

Dôvody sú jednoznačné

"Dôvody, pre ktoré chceme Blahu odvolať, sú dehonestujúce správanie sa voči úradu prezidenta, zavesenie portrétu zahraničného predstaviteľa komunistického režimu a masového vraha a spochybňovanie nášho členstva v Európskej únii," doplnila Holečková. Podpisy k návrhu dodali aj poslanci za SaS, potvrdila to v pondelok poslankyňa Mária Kolíková (SaS). Podporu schôdze k odvolaniu Blahu avizovali aj poslanci z hnutia Slovensko.

Viac o téme: KDHMilan MajerskýĽuboš BlahaOdvolanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu