Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

NAKA začala trestné stíhanie voči Blahovi: Opozícia okamžite začala zbierať podpisy na jeho odvolanie

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky/Ramon Leško, Polícia SR)

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra začala trestné stíhanie voči Ľubošovi Blahovi za prejav sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd. Polícia reaguje na video, v ktorom Blaha vo svojej kancelárii zvesil portrét prezidentky Zuzany Čaputovej a nahradil ho obrazom komunistického predstaviteľa Che Guevaru.

Ľuboš Blaha (Smer-SD) sa dlhodobo netají svojím obdivom k radikálnemu predstaviteľovi kubanskej revolúcie Che Guevarovi. Trestné oznámenie podal na Blahu ešte začiatkom novembra historik Patrik Dubovský. "Vo veci bolo začaté trestné stíhanie a sú vykonávané procesné úkony,“ uviedli pre portál aktuality.sk z tlačového odboru policajného prezídia.

VIDEO Ľuboša Blahu, ktoré zožalo kritiku opozície:

Video Ľuboša Blahu, ktoré zožalo kritiku opozície po tom, ako si začal robiť "poriadok" v kancelárii (Zdroj: Telegram/Ľuboš Blaha)

KDH začína opäť zbierať podpisy pod odvolanie

Blaha po svojom príspevku čelil už v novembri odvolávaniu z postu podpredsedu NR SR. Program schôdze sa vtedy napokon nepodarilo otvoriť. Teraz to poslanci zo strany KDH skúsia znova.

KDH začína zbierať podpisy

NAKA začala trestné stíhanie voči Ľubošovi Blahovi - KDH opäť začína zbierať podpisy pod jeho odvolanie (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Trvali sme na tom, aby sa Ľuboš Blaha verejne ospravedlnil, odstránil obraz Che Guevaru a vrátil tam obraz prezidentky. Zároveň sme trvali na tom, aby vrátil vlajku EÚ na svoje miesto. Nič z toho sa nestalo, naopak Ľuboša Blahu začala trestne stíhať NAKA, a preto opäť začíname zbierať podpisy pod jeho odvolanie.

Martina Holečková
Zobraziť galériu (3)
Martina Holečková  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Chcem veriť, že teraz sa pán Blaha zachová ako chlap a bude čeliť svojmu odvolávaniu priamo v parlamente. Pripomínam, že pri predošlom odvolávaní nám vládna koalícia ani neumožnila diskutovať a schôdzu neotvorila," hovorí predsedníčka klubu KDH Martina Holečková.

Blaha svoju chybu priznal

Predseda parlamentu (HLAS-SD) Peter Pellegrini označil ešte pred prvým odvolávaním v novembri konanie Ľuboša Blahu za detinské a trápne. Zároveň ocenil, že ho podpredseda parlamentu kontaktoval a označil svoje správanie za chybu, pričom svoj čin nepovažuje za najšťastnejší.

Viac o téme: KDHĽuboš BlahaNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu