Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Blaha zverejnil VIDEO z upratovania novej kancelárie a už má problém: Návrh na jeho odvolanie pár dní po nástupe

Blaha svojím videom spôsobil politickú búrku. Zobraziť galériu (4)
Blaha svojím videom spôsobil politickú búrku. (Zdroj: Telegram/Ľuboš Blaha, Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Video, ktoré sa dostalo na popredné stránky kontroverzných stránok na sociálnych sieťach, už vyvolalo aj vážne politické reakcie. Príde nakoniec Ľuboš Blaha zo Smeru o funkciu podpredsedu parlamentu len pár dní po zvolení do tejto funkcie? Otázne je, ako sa zachová zvyšok parlamentného osadenstva. Opozičné KDH totiž pobúrilo, ako vo svojom videu robí Blaha "poriadok" vo svojej novej kancelárii.

Blaha sa pritom dlhodobo netají svojím obdivom k radikálnemu predstaviteľovi kubanskej revolúcie Che Guevarovi, no mnohí už dlhšie poznajú jeho štipľavé príspevky či videá. Najnovším však u niektorých prekročil rubikon. Jeho jesenné upratovanie kancelárie sa totiž nieslo v znamení výmeny vlajky Európskej únie za Slovenskú či výmena portrétu prezidentky Zuzany Čaputovej za spomínaného Che Guevaru. 

VIDEO Ľuboša Blahu, ktoré zožalo kritiku opozície:

Video Ľuboša Blahu, ktoré zožalo kritiku opozície po tom, ako si začal robiť "poriadok" v kancelárii (Zdroj: Telegram/Ľuboš Blaha)

V KDH toho majú dosť a chcú jeho koniec

Toto konanie podpredsedu parlamentu, ktorý je vo funkcii len niekoľko dní, sa dotklo výraznej časti opozície, konkrétne Kresťanských demokratov. Ich predsedníčka klubu Martina Holečková sa len od hrôzy chytá za hlavu. "KDH dôrazne odsudzuje dnešné konanie Ľuboša Blahu, keď v kancelárii NR SR odstránil vlajku Európskej únie a portrét prezidentky nahradil portrétom zahraničného predstaviteľa najradikálnejšieho komunistického krídla Che Guevaru," popisuje svoje zdesenie poslankyňa Holečková. Video si už zatiaľ vo veľkom užíva pozornosť priaznivcov alternatívnej a konšpiračnej scény počas celého dnešného dňa.

Martina Holečková
Zobraziť galériu (4)
Martina Holečková  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Len pár dní po zvolení do funkcie chcú zber podpisov za Blahovo odvolanie

KDH prízvukuje, že ako hnutie, ktoré "bojovalo proti komunizmu a zasadilo sa za vstup Slovenskej republiky do Európskej únie a medzinárodných štruktúr s týmto znevažujúcim konaním nesúhlasí", a preto začínajú zbierať podpisy za odvolanie Ľuboša Blahu z funkcie podpredsedu parlamentu.

Ľuboš Blaha
Zobraziť galériu (4)
Ľuboš Blaha  (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

O tom, že podráždená časť spektra nie je len z radov KDH, svedčí aj najnovšie stanovisko klubu Slovensko (predtým OĽaNO, pozn. red.). Klub KDHákom odkazuje, že s hlasmi Slovenska môžu vraj počítať. "Ľuboš Blaha sa nikdy nemal stať podpredsedom parlamentu, a je hanbou Národnej rady, že ním je. Poslanci hnutia Slovensko za neho nehlasovali a jeho odvolanie kedykoľvek podporia," vyjadril Igor Matovič.

Igor Matovič
Zobraziť galériu (4)
Igor Matovič  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Viac o téme: OdvolanieMimoriadna schôdzaKDHChe GuevaraĽuboš BlahaZuzana ČaputováMartina Holečková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu