Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dobehlo ho svedomie? Neuveriteľné, čo chcel spraviť Ján, ktorý mačetou brutálne zavraždil mamičku Andreu!

Andrea bola zavraždená stalkerom Jánom M., ktorý ju už dlhšie obťažoval.
Andrea bola zavraždená stalkerom Jánom M., ktorý ju už dlhšie obťažoval. (Zdroj: Facebook)

DUBNICA NAD VÁHOM - Pred niekoľkými týždňami celým Slovenskom otriasla brutálna vražda matky dvoch detí v Dubnici nad Váhom. Tú mačetou zavraždil Ján, ktorý ju už dlhšie obťažoval. Skončil vo vyšetrovacej cele.

Prípad zavraždenej Andrey v Dubnici nad Váhom bol ostro sledovaný. Ján, ktorý ju zavraždil mačetou, ju totiž dlhšie obťažoval a matka dvoch detí, ako aj jej rodina, naňho podávali trestné oznámenia. Polícia ho dolapila krátko po čine a skončil vo vyšetrovacej väzbe. Šokujúce bolo odhalenie, že je psychicky chorý. 

Ako informuje portál Aktuality.sk Ján sa vo väzbe pred niekoľkými týždňami pokúsil o samovraždu. Priamo v cele sa chcel obesiť. Našli ho dozorcovia a skončil v nemocnici. "Sme oprávnení poskytovať konkrétne informácie o osobách len zákonom stanoveným orgánom a inštitúciám v rozsahu nevyhnutnom na plnenie ich úloh. Vzhľadom na to, že nedisponujeme súhlasom dotknutej osoby, nie sme oprávnení vám poskytnúť požadované informácie týkajúce sa osobnosti a súkromia fyzickej osoby," reagovala pre portál hovorkyňa ZVJS Monika Kacvinská.

archívne video

Policajný prezident Štefan Hamran kritizuje zneužívanie vraždy v Dubnici nad Váhom politikmi (Zdroj: Topky/Maarty)

K vražde sa nepriznal

Muž, ktorého zadržali, je 36-ročný občan Slovenskej republiky. Našli ho s mačetou a gumennými rukavicami, dokonca si údajne k dorezanému telu Andrey ľahol. Ján Andreu prenasledoval dlhšie a bol mu aj uložený zákaz priblíženia sa. Žena na neho podala aj trestné oznámenie, muža obvinili a strávil aj nejaký čas vo väzbe. 

Neskôr mu znalec - psychiater nariadil psychiatrickú liečbu ústavnou formou, pretože v čase prenasledovania Andrey bol nepríčetný. Tam bol do februára tohto roka, potom sa liečil ambulantne. Andrea vraj išla z práce, keď na ňu muž zaútočil. Bil ju mačetou a spôsobil jej rezné rany. Žiaľ, tým podľahla. K vražde sa nepriznal.

Viac o téme: VraždaPokus o samovražduMačetaDubnica nad Váhom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu