Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Policajt, ktorý po hádke zastrelil kolegu v Prešove, je už v rukách mužov zákona: Padnúť malo až 10 výstrelov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

PREŠOV - Policajti po streľbe, ku ktorej došlo v pondelok (14. 3.) podvečer zadržali podozrivú osobu. Informoval o tom v utorok hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

Podľa jeho slov bližšie informácie aktuálne nie je možné poskytnúť. Pri incidente mal policajt zastreliť svojho kolegu. K streľbe malo dôjsť pri čerpacej stanici, predchádzať jej mala výmena názorov. Strelec mal z miesta činu ujsť v policajnom aute.

Polícia neskôr informovala, že vzhľadom na okolnosti prípadu, si právo informovania k prípadu vyhradilo Ministerstvo vnútra SR. 

10 výstrelov

Podľa informácií televízie Markíza muž z miesta činu bezprostredne po streľbe ušiel. Podľa svedka mala incidentu predchádzať výmena názorov pri preberaní služby. Medzi mužmi sa mala strhnúť prestrelka. Svedok pre televíziu povedal, že počul až desať výstrelov.

Strelec ušiel na policajnom aute a na úteku bol niekoľko hodín. Pravdepodobne z auta vyhodil vysielačku a policajti tak stratili signál.Vypátrali ho krátko pred 22. hodinou. Na miesto prišiel aj policajný vyjednávač. 

Podľa zistení televízie trpel muž v minulosti psychickými problémami. Údajne sa v osudný deň správal zvláštne a jeho kolega si to všimol. Žiadal, aby mu odobrali zbraň. Strelcom má byť syn prešovskej primátorky Andrey Turčanovej. 

Prípad rieši aj Úrad inšpekčnej služby

Úrad inšpekčnej služby rieši prípad pondelkovej (14. 3.) tragickej udalosti v Prešove, pri ktorej došlo k úmrtiu príslušníka Policajného zboru. Uviedli to z tlačového odboru Ministerstva vnútra (MV) SR.

"Vzhľadom na závažnosť prípadu a počiatočnú fázu vyšetrovania nie je možné poskytnúť žiadne iné informácie," informovali z tlačového odboru.

Rodina primátorky vyjadrila ľútosť nad pondelkovou tragédiou

Rodina primátorky Prešova Andrey Turčanovej vyjadruje ľútosť nad tragickou udalosťou, pri ktorej v pondelok v Prešove zastrelil policajt svojho kolegu. Zároveň potvrdila, že strieľať mal ich syn Martin. Pozostalých požiadala rodina o odpustenie.

"Pondelkový večer nezvratne zmenil životy dvoch rodín. Náš najstarší syn Martin včera večer v službe zastrelil svojho kolegu. Jeho rukou vyhasol život mladého muža, manžela, otca a syna. Niet slov útechy pre pozostalých, ktorým vyjadrujeme našu hlbokú ľútosť a sústrasť. Nedokážeme vrátiť čas, zmeniť, čo sa stalo. Nerozumieme tomu, čo sa v jeho mysli odohrávalo, čo Martina viedlo k takému strašnému činu, prosíme pozostalých, pokiaľ to bude v ich silách, o odpustenie," uviedla rodina Turčanová.

Viac o téme: StreľbaútekPolícia Prešov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu